Έφθασε στο Άμπου Ντάμπι η Εθνική για τα τελευταία τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Δημήτρης Ιτούδης

Έφθασε στο Άμπου Ντάμπι η Εθνική για τα τελευταία τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Γαβριλάκης 21:17 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 15.08.2023

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών έφθασε στο Άμπου Ντάμπι εκεί όπου θα παίξει τα δύο τελευταία της φιλικά (με ΗΠΑ και Γερμανία) πριν το ταξίδι στη Μανίλα των Φιλιππίνων για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι, προσγειώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, εκεί όπου θα αγωνιστεί στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια λίγο πριν το ταξίδι στη Μανίλα των Φιλιππίνων για τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου, ενώ η πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα γίνει μία μέρα αργότερα. 

Μέχρι όμως, να φθάσουμε στα... επίσημα ματς, έχουμε τα ανεπίσημα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα παίξουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, ένα με τους NBAers που συνθέτουν την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (18/8, 19:00, ACTION24 και Cosmote Sport 4) και ένα με την πολύ δυναμική και φιλόδοξη Γερμανία (19/8, 19:00, ACTION24 και Cosmote Sport 4). Δηλαδή, την ομάδα από την οποία είχε αποκλειστεί στο Eurobasket του 2022. 

Θυμίζουμε ότι από την αρχική δεκατετράδα που είχε προσκληθεί στο φιλικό τουρνουά, ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ωστόσο δεν μπήκε στο αεροπλάνο, διότι πήρε άδεια να μείνει πίσω στην Αθήνα για να βρεθεί στο πλευρό της συντρόφου του που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της φαμίλιας. 

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!
FIBA WORLD CUP

17:02 - 15.08.2023

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!

Η σύζυγος του Νικολά Μπατούμ των Κλίπερς, Λίλι, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα του Γάλλου φόργουορντ. Είναι 34 ετών «θα παίξει άλλη μία χρονιά στο ΝΒΑ, μετά θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Παρισιού», το καλοκαίρι του 2024 και ακολούθως «θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης -όπως ο ίδιος έχει ενημερώσει- αναμένεται να αποφασίσει οριστικά για την τελική 12άδα αμέσως την ολοκλήρωση του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι.