Ο Χίγκινς ελπίζει ο Μάικ Τζέιμς να φύγει από τη Μονακό για να τον αντικαταστήσει και να συναντήσει ξανά τον Κέμπα Ουόκερ (vids)

Κόρι Χίγκινς

i

© photo by Angel Martinez / Getty Images / Ideal Images

Ο Χίγκινς ελπίζει ο Μάικ Τζέιμς να φύγει από τη Μονακό για να τον αντικαταστήσει και να συναντήσει ξανά τον Κέμπα Ουόκερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:09 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 15.08.2023

Κι ενώ το πριγκιπάτο του Μονακό και το λιμάνι του Πειραιά περιμένουν την εξελίξεις στην υπόθεση «Μάικ Τζέιμς», το ίδιο κάνει και ο Κόρι Χίγκινς. Ο Αμερικανός τέως γκαρντ της Μπαρτσελόνα, έχει στα χέρια του δύο προτάσεις (Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας), αλλά θέλει να ακούσει και μία τρίτη, από την ομάδα του πρώην συμπαίκτη του στο ΝΒΑ, Kέμπα Ουόκερ.

Η διαδικασία της αποδέσμευσή του Μάικ Τζέιμς από τη Μονακό δεν είναι πλέον απλώς μία επιλογή. Περισσότερο μοιάζει με ένα μονοπάτι που οι δύο πλευρές σκέφτονται να περπατήσουν. Κι ενώ ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι, περιμένουν την εξελίξεις με τον 33χρονος Αμερικανό γκαρντ, το ίδιο κάνει και ένας συμπατριώτης του. 

Ο Κόρι Χίγκινς δεν θα βρίσκεται στην Βαρκελώνη τη νέα σεζόν και μέχρι πριν ο Τζέιμς να εκδηλώσει -με τον τρόπο του- τη διάθεσή του να αποχωρήσει από τη Μονακό, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα και δύο φορές κατακτητής της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2016, 2019) βρισκόταν ως στόχος ανάμεσα στις δύο ομάδες του Βελιγραδίου. Την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα

Τώρα, σκέφτεται να περιμένει λίγο ακόμα για να προσθέσει μία ακόμα προσφορά. Διότι, η Μονακό θέλοντας και μη δημιουργεί τις συνθήκες για το ενδεχόμενο φυγής του Τζέιμς και σε αυτή την περίπτωση ναι μεν έχει ήδη μία δυνατή περιφερειακή γραμμή (αποτελούμενη από τους Κέμπα Ουόκερ, Τζέιμς Λόιντ και Ελί Οκομπό), αλλά θα χρειαστεί μία ακόμα στοιχείο και ειδικά αυτό της εμπειρία που κουβαλάει με άνεση στις πλάτες του ο Χίγκινς. 

Ήταν συμπαίκτης με τον Ουόκερ στη Σάρλοτ

Ο Χίγκινς προέρχεται από μία... εύθραυστη σεζόν. Είχε αρκετούς τραυματισμούς, εξαιτίας ενός από αυτούς έχασε το Final Four και η Μπαρτσελόνα δεν ικανοποιήθηκε γενικά από τις επιδόσεις του. Είχε βέβαια στην Ευρώπη 11,2 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και σχεδόν δύο ασίστ (1,9) ανά αγώνα και η βασική του επιθυμία είναι να παραμείνει στο επίπεδο της Euroleague. 

Αυτό αναμένεται να συμβεί, καθώς υπάρχει ήδη το ενδιαφέρον από την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά αυτός σκέφτεται τη συνεργασία του με τη Μονακό. Θέλει να παίξει και πάλι στο πλευρό του Κέμπα Ουόκερ. 

Όταν ο νέος σταρ της Μονακό και ένας από τους κορυφαίους ΝΒΑer που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, έπαιξε για πρώτη φορά στο ΝΒΑ το ημερολόγιο έδειχνε 2011. 

Η Παρτίζαν δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει - 17.000 αιτήσεις για διαρκείας την πρώτη μέρα!
EUROLEAGUE

16:37 - 15.08.2023

Η Παρτίζαν δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει - 17.000 αιτήσεις για διαρκείας την πρώτη μέρα!

Η πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές εισιτηρίων διαρκείας της Παρτίζαν άνοιξε και μέσα σε πέντε ώρες 7.000 φίλαθλοι έκαναν αίτηση. Με τη συμπλήρωση 24ώρου ο αριθμός των αιτήσεων είχε φθάσει τις 17.000!

Την ίδια χρονιά rookie και συμπαίκτης του στους Σάρλοτ Χόρνετς (που τότε ονομάζονταν Μπομπκατς) ήταν ο Κόρι Χίγκινς. Βέβαια, ο Ουόκερ μακροημέρευσε στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έγινε All-Star και σούπερ σταρ, ενώ ο Χίγκινς μεσουράνησε στην Ευρώπη. Τώρα, ίσως συναντηθούν υπό το ίδιο λογότυπο ομάδας. Αρκεί να αποδεσμευτεί ο Μάικ Τζέιμς...