Είναι πιθανό η Βαλένθια να μην αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Euroleague

Βαλένθια

i

© Liga Endesa

Είναι πιθανό η Βαλένθια να μην αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 12:35 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 04.04.2023

H Βαλένθια δεν έχει συμβόλαιο με την Euroleague για τη σεζόν 2023-24 και δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό ο ισπανικός σύλλογος να αντικατασταθεί από τη σύνθεση των ομάδων που καθορίζουν τον... χάρτη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η Βαλένθια έχει αγωνιστεί πέντε σεζόν -συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας- στην Euroleague, ενώ στην πρόσφατη ιστορία της κυριάρχησε στο Eurocup. Εκεί όπου έχει τέσσερις κατακτήσεις, τις περισσότερες από κάθε ομάδα. Παρόλα αυτά, η θέση της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης δεν είναι δεδομένη.  

Κατ' αρχάς, δεν έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Έντβινας Γιαμπλόνσκις στο Basketnews, αναφέροντας πως «παρόλο που φαίνεται πως το Eurocup πλέον δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες της ομάδας και ο κόουτς Αλεξ Μούμπρου έχει όνειρα, απ’ όλες τις πληροφορίες που έχω συλλέξει και τις συζητήσεις που έχω κάνει, προκύπτει ότι είναι πιθανό να μην δούμε τη Βαλένθια στην Euroleague τη σεζόν 2023-24».

Πίτερς: «Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι τα καλύτερα που έχω βρεθεί»
EUROLEAGUE

19:48 - 03.04.2023

Πίτερς: «Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι τα καλύτερα που έχω βρεθεί»

Ο Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι της Euroleague και τα όσα είπε για τον Ολυμπιακό είναι κολακευτικά για την ομάδα του Πειραιά. Τί ανέφερε για τις συνθήκες που συνάντησε στη χώρα μας.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (αλλά και τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν Μονάχου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Μιλάνο και Βιλερμπάν) οι «Νυχτερίδες» δεν έχουν συμβόλαιο, οπότε υπάρχει και θεωρητικά και πρακτικά περίπτωση αντικατάστασης. 

Φέτος, πάντως, η Βαλένθια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ της διοργάνωσης. Με ρεκόρ 14-18 έχει χάσει το... τρένο των play offs σε αντίθεση με τους συμπατριώτες τους της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης που πρωταγωνιστούν, την ίδια ώρα που η Μπασκόνια αυτή τη στιγμή είναι όγδοη και απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο πρόκρισης στο νοκ άουτ. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η Βαλένθια επέκτεινε το συμβόλαιο του Κρις Τζόουνς, για άλλα τρία χρόνια. Ο Αμερικανός είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας και αναμφισβήτητα ένας αθλητής επιπέδου Euroleague. Μία... έξοδος της ομάδας από το κορυφαίο πρωτάθλημα πιθανότατα να επηρεάσει και την παρουσία του 30χρονου γκαρντ, ο οποίος προσφέρει 13,7 πόντους και 4,4 ασίστ ανά αγώνα.