Έξαλλος ο Πρέπελιτς με τις αποφάσεις των διαιτητών: «Αγκώνες στο πρόσωπο, συνεχές trash talking, είναι απαράδεκτο» (vid)

Κλέμεν Πρέπελιτς

Έξαλλος ο Πρέπελιτς με τις αποφάσεις των διαιτητών: «Αγκώνες στο πρόσωπο, συνεχές trash talking, είναι απαράδεκτο» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 20:00 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 06.09.2023

Άστραψε και βρόντηξε ο Κλέμεν Πρέπελιτς με το πέρας του προημιτελικού της Σλοβενίας με τον Καναδά, με τον έμπειρο γκαρντ να εξηγεί στο Sportal τη δυσκαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο προημιτελικός του Καναδά κόντρα στη Σλοβενία πέρασε, με την ομάδα του Αλεκσάνταρ Σέκουλιτς να έχει πολλά παράπονα για τα κριτήρια των αποφάσεων των διαιτητών. Αποκορύφωμα για τα παράπονα η αποβολή του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος δέχτηκε τεχνική ποινή στα μέσα της τέταρτης περιόδου και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε πρόωρα για εκείνον.

Για ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (50-50). Στο δεύτερο όμως οι Καναδοί ανέβασαν στροφές, κυριάρχησαν στο παρκέ και πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση. Έτσι, το Sportal ρώτησε τον Κλέμεν Πρέπελιτς εάν εντόπισε διαφορές στο επίπεδο αθλητικότητας του δευτέρου 20λεπτου.

Η απάντηση του Σλοβένου άσου ήρθε αβίαστα και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. «Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Προσπαθούν να είναι physical με τον Λούκα, αλλά το ξέρουμε αυτό. Όπως είπα και στους ρεπόρτερ στη Σλοβενία, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Λούκα δέχτηκε τεχνική ποινή με την Αυστραλία επειδή σούταρε από το κέντρο του γηπέδου για πλάκα. Και σκέφτηκαν ότι είναι τεχνική ποινή.

Στο δεύτερο λεπτό ο αντίπαλος έβαλε τον αγκώνα του στο πρόσωπο και στη συνέχεια έκαναν διαρκές trash talking. Ξέρει τι κάνει και λίγο πριν το τέλος δίνει τεχνική ποινή και τον αποβάλλει. Είναι απαράδεκτο. Ξέρουμε ότι είμαστε μια πολύ συναισθηματική ομάδα, αλλά πρέπει να το ελέγξουμε.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Κάποιες φορές έχει αποτέλεσμα, κάποιες άλλες όχι, αλλά είμαστε στους οκτώ του κόσμου. Για μια χώρα σαν την Σλοβενία έιναι μεγάλη υπόθεση και πολύ δύσκολο να το πετύχει».

Οι Σλοβένοι πλέον θα παλέψουν για την 5η θέση του τουρνουά, με πρώτο αντίπαλο την Λιθουανία το βράδυ της Πέμπτης. Οι παίκτες του Σέκουλιτς καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, πλέον, να κοιτάξουν μπροστά και να κλείσουν το τουρνουά με χαμόγελο. Στο χέρι τους έιναι να το καταφέρουν, αφήνοντας την κουβέντα για τη διαιτησία έξω από το κάδρο, σε πρώτη φάση.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.