Μόνη στη 2η θέση του ομίλου η Ελλάδα

Εθνική Ελλάδος

i

Εθνική Ελλάδος / © Intime

Μόνη στη 2η θέση του ομίλου η Ελλάδα

Sportal newsroom 22:00 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 24.02.2023

Μετά τη νίκη της η Εθνική μας επί της Σερβίας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων βρίσκεται μόνη της στη 2η θέση του Ομίλου Ι έχοντας μπροστά της την πρωτοπόρο Λετονία.

Η Εθνική μας μετά από τη νίκη της στην παράταση επί της Σερβίας με 97-92 βρίσκεται μόνη της στη 2η θέση του Ομίλου Ι στο δρόμο της πρόκρισης στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε έναν όμιλο που έχει μία ακόμη αγωνιστική για την ολοκλήρωσή των παιχνιδιών του, αυτών που θα διεξαχθούνε σε τρεις μέρες και θα γίνει γνωστή και η τρίτη ομάδα που θα προκριθεί μετά τις δύο που έχουνε γίνει ήδη γνωστές. Την Λετονία και την Ελλάδα και απομένει να φανεί αν θα τις ακολουθήσει η Σερβία ή το Βέλγιο.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς χρειαζόταν τη νίκη επί της Εθνικής μας για να κλειδώσει το τρίτο εισιτήριο της πρόκρισης. Οι διεθνείς μας όμως δεν το βάλανε και γυρίσανε την εις βάρος τους κατάσταση φθάνοντας στη νίκη στην παράταση.

Νωρίτερα η Τουρκία είχε ηττηθεί στην έδρα της από την αδιάφορη Λετονία και έτσι η Σερβία δεν θέλει στην πορεία της βραδιάς το Βέλγιο να κερδίσει στην Μεγάλη Βρετανία. Σε διαφορετική περίπτωση η Σερβία θα πρέπει να κερδίσει στην έδρα της την Μεγάλη Βρετανία για να σφραγίσει με τη σειρά της την πρόκριση.

Η βαθμολογία του Ομίλου I

1. Λετονία 8-1
2. Ελλάδα 6-3
3. Σερβία 5-4
4. Βέλγιο 3-5
5. Τουρκία 3-6
6. Μεγάλη Βρετανία 1-7
- Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο παίζουν στις 21:30.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής με τα τρία παιχνίδια της να διεξάγονται σε τρεις μέρες στις 27 Φεβρουαρίου είναι:
19:30 Λετονία - Ελλάδα
21:00 Σερβία - Μεγάλη Βρετανία
21:30 Βέλγιο - Τουρκία

Tags: