Η επέλαση του ΝΒΑ στη Euroleague συνεχίζεται: Νέος στόχος ο Ταβάρες, σε δύσκολη θέση η Ρεάλ

Έντι Ταβάρες

Η επέλαση του ΝΒΑ στη Euroleague συνεχίζεται: Νέος στόχος ο Ταβάρες, σε δύσκολη θέση η Ρεάλ

Χρήστος Τσάλτας 23:20 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 01.07.2023

Ο Έντι Ταβάρες έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με την παρουσία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να τον έχουν στο στόχαστρο, την ώρα που το buyout της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί το πιο σημαντικό «αγκάθι» για το deal.

Τα τελευταία χρόνια ο Έντι Ταβάρες έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του ως ένας εκ των πιο σημαντικών παικτών στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι αποτελεί το σημείο αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, με την δική του ηγετική παρουσία να βοηθάει την ομάδα του Τσους Ματέο να φτάσει στην κατάκτηση μίας ακόμα Euroleague.

Τη φετινή σεζόν ο 31χρονος «πύργος» μέτρησε 9,3 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 2,2 τάπες και 67,6% στα δίποντα, με τους αριθμούς αυτούς να αποτυπώνουν την επιρροή του στο παιχνίδι. Αλλά ταυτόχρονα να βάζουν στο «κυνήγι» του και ομάδες του ΝΒΑ. Όπως οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Έντι Ταβάρες ©Intime

Η ομάδα του Όρεγκον, που αναμένεται να... χάσει τον Ντάμιαν Λίλαρντ, που ζήτησε ανταλλαγή από τους Μπλέιζερς, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα basketnews.com, έχει καταθέσει άκρως δελεαστική πρόταση στον Ταβάρες, ώστε να τον κάνει δικό της και να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία στο ΝΒΑ. Αυτό γιατί πριν φορέσει τα λευκά της Ρεάλ, ο Ταβάρες αγωνίστηκε για λογαριασμό των Ατλάντα Χοκς.

Παρ' όλα αυτά, η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο μοιάζει και σε αυτό έχει συμβάλλει η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι, όταν απέκτησαν τον Ταβάρες πίσω στο 2019, όρισαν buyout ποηυ ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ, ποσό σαφώς πιο μεγάλο σε σχέση με εκείνο που είχαν δώσει οι Ντένβερ Νάγκετς για χάρη του Φακούντο Καμπάτσο το 2020.

Ο Ταβάρες δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Μαδριλένους έως το 2024, με την Ρεάλ να βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τον έμπειρο σέντερ, ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Το μπάσιμο των Μπλέιζερς, ωστόσο, που έχουν δείξει πως θέλουν να κάνουν δικό τους τον Ταβάρες πλέον περιπλέκει την κατάσταση και βάζει την Ρεάλ σε δύσκολη θέση, για ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της.