Έντι Ταβάρες, η... επιστροφή: Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης θύμισε «ποιος είναι» και «τι μπορεί να κάνει» (vid)

Έντι Ταβάρες, η... επιστροφή: Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης θύμισε «ποιος είναι» και «τι μπορεί να κάνει» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:25 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 12.01.2024

Έψαχνε εδώ και εβδομάδες μία εντυπωσιακή εμφάνιση και ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης, τη μέρα που συνάντησε την Βαλένθια, με 18 πόντους και 19 ριμπάουντ εξήγησε με πράξεις πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ψηλός. Ειδικά όταν η ομάδα του τον έχει ανάγκη...

Για να κάνει το πρώτο του double double χρειάστηκε να περάσουν 17 αγωνιστικές! Κόντρα στην Βιλερμπάν, στις 28 Δεκεμβρίου του 2023, ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε την πρώτη του «διπλή» επίδοση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου της EuroLeague, σε μία χρονιά που ξεκίνησε... υποτονικά γι' αυτόν. 

Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τον έβγαλαν εκτός ρυθμού, την ίδια ώρα που ο Βινσάν Πουαριέ, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες έχει τον ρόλο του back up του, μέχρι στιγμή έχει κάνει συνολικά μεγαλύτερη αίσθηση και πιο συνεπείς εμφανίσεις σε σχέση με τον 31χρονο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι. 

Ώσπου, φθάσαμε στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής, ο Πουαριέ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού και ο Έντι Ταβέρες, έχοντας πλέον πλήρης δυνάμεις, πήρε τον χρόνο συμμετοχής που χρειαζόταν για να θυμίσει ποιος είναι ο καλύτερος σέντερ της EuroLeague. Αυτός που πέρσι πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, τη χρονιά που η ομάδα του κατέκτησε την κορυφή, ενώ είναι ο ρέκορντμαν στις τάπες στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Γενικά, εκπροσωπεί με τα 221 εκατοστά έκτασης του σώματός του τον πιο... τρομακτικό αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Κι αν τον υποτιμήσει κανείς, όπως έκανε η Βαλένθια, τότε θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες. 

Ο Ταβάρες, στον αγώνα κόντρα στην ομάδα από την Ανδαλουσία που διεξήχθη στο Wizink Center της Μαδρίτης, ξεκίνησε τις προσπάθειές του με δύο χαμένες ελεύθερες βολές, ένα θεωρητικά εύκολα μα τελικά χαμένο λέι απ και τρία λάθη στην πρώτη περίοδο. 

Στο όγδοο λεπτό ο κόουτς Τσους Ματέο τον κάλεσε στον πάγκο και εκείνη τη στιγμή η Βαλένθια ήταν μπροστά στο σκορ με 19-11. Όταν αργότερα επέστρεψε οι αντίπαλοί του (ίσως να) θεώρησαν πως δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν έντονα μαζί του, γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα ήταν χρήσιμο να ρίξουν το βάρος στις υπόλοιπες απειλές που προέκυπταν από τους λοιπούς χαρισματικούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης

Μόνο που τελικά, ο Ταβάρες ήταν αυτός που εν τέλει έκανε τη διαφορά. Επέστρεψε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και τελείωσε το πρώτο μέρος με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ

Με το τέλος του έξτρα πενταλέπτου, εκεί που κρίθηκε η νίκη της Ρεάλ, ο Αφρικανός σέντερ, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και ήδη πάνω του ασκούνται πιέσεις (και από το NBA και από άλλες ομάδες της EuroLeague), είχε καταγράψει στη στατιστική του 18 πόντους και 19 ριμπάουντ σε 38'18'' χρόνο συμμετοχής και είχε οδηγήσει στη νίκη την Βασίλισσα. 

Δεν έκανε κανένα μπλοκ, αν και... κυνήγησε πολλά σουτ -ειδικά του Μπράντον Ντέιβις- αλλά είχε επτά κερδισμένα φάουλ και με τους 32 βαθμούς που συνέλεξε στο σύστημα αξιολόγησης (PIR) ήταν ο MVP της αναμέτρησης

H γκρίνια του Μάικ Τζέιμς για τη διαιτησία και την... σπρωξιά του Αντετοκούνμπο
EUROLEAGUE

11:46 - 12.01.2024

H γκρίνια του Μάικ Τζέιμς για τη διαιτησία και την... σπρωξιά του Αντετοκούνμπο

Ο Μάικ Τζέιμς αφού πρώτα παραδέχθηκε πως «ο Παναθηναϊκός μας κλώτσησε στον πισινό», ακολούθως ξεκίνησε να εκφράζεται με έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Θεωρεί πως δεν τον σέβονται και πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο του έκανε αντιαθλητικό φάουλ πριν δεχθεί τάπα από τον Τζέριαν Γκραντ.

Ξεπέρασε, σε προσωπικό επίπεδο, τον συμπαίκτη του Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος είχε 28 βαθμούς που προέκυψαν κυρίως από τους 19 πόντους (με 4/6 τρίποντα), τις 7 ασίστ και τα δύο κλεψίματα του, ενώ συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης βελτίωσε το ρεκόρ της σε 19-2 και συνεχίζει να είναι πρώτη με απόσταση ασφαλείας από τους δεύτερους (Μπαρτσελόνα και Βίρτους έχουν 14-6) της κατάταξης. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!