Χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά η ΔΕΗ

Χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά η ΔΕΗ

Γιάννης Πάλλας 17:27 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 28.05.2024

Η ΔΕΗ αποτελεί και επίσημα τον χρυσό χορηγό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για το Προολυμπιακό τουρνουά

Μια πολύ σημαντική συμφωνία ανακοίνωσε η ΕΟΚ, καθώς η ΔΕΗ αποτελεί τον χρυσό χορηγό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Εκεί, η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Η ΔΕΗ ενώνει τις δυνάμεις της με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και είναι ο χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της Ελλάδας στο ΣΕΦ, στον Πειραιά, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας ανδρών για την μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος που φιλοξενείται και πάλι στην Ελλάδα μετά από 16 χρόνια. Η ΔΕΗ συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΕΟΚ στο πλαίσιο προώθησης του μπάσκετ σε όλες τις εκδοχές του, από το Προολυμπιακό τουρνουά μέχρι το 3×3.

Οι έξι ομάδες του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της Ελλάδας διαγωνίζονται σε δύο ομίλους, σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA). Ο πρώτος γύρος του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2024 στο ΣΕΦ περιλαμβάνει δύο αγώνες της Εθνικής Ομάδας απέναντι στις ομάδες του ομίλου της, την Δομινικανή Δημοκρατία (3/7) και την Αίγυπτο (4/7), ενώ οι δύο ημιτελικοί του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 6 Ιουλίου.

Ο τελικός που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, θα αναδείξει την νικήτρια ομάδα του τουρνουά, η οποία θα ταξιδέψει στο Παρίσι και θα διεκδικήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Τα υπόλοιπα τρία Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στη Λετονία, την Ισπανία και το Πουέρτο Ρίκο.

Η ΔΕΗ, χρυσός χορηγός του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2024 στο ΣΕΦ στηρίζει ενεργά το μπάσκετ και όλες τις μορφές του, καθώς και την πορεία της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ως επίσημος χορηγός της. Με παράλληλες δράσεις εντός και εκτός γηπέδου, οι φίλαθλοι του μπάσκετ και οι θεατές του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε shooting challenges, καθώς επίσης να συμμετάσχουν σε πολλές ψυχαγωγικές και μουσικές δραστηριότητες και να διεκδικήσουν συλλεκτικά δώρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελος Λιόλιος ανέφερε: «Η διοργάνωση του Προολυπιακού τουρνουά στη χώρα μας αποτελεί μια πολύ σημαντική αθλητική σελίδα, που γίνεται πρόκληση σε συνδυασμό με το ότι η Εθνική Ελλάδας θα επιχειρήσει μέσω αυτού, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή της ΔΕΗ σε αυτή την προσπάθεια, είναι ανάλογη του μεγέθους του εγχειρήματος και επιβεβαιώνει τη διαρκή υποστήριξη της ΔΕΗ στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και ειδικά στο μπάσκετ.

Προσδοκούμε μαζί με τον χρυσό χορηγό της διοργάνωσης, να πανηγυρίσουμε μια σημαντική διάκριση της Εθνικής ομάδας που αγαπούν και στηρίζουν όλοι οι Έλληνες και θέλω να εκφράσω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες για την έμπρακτη υποστήριξη της προσπάθειας που γίνεται».

Ο... φιλορώσος Τομά Ερτέλ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (vid)
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:25 - 16.05.2024

Ο... φιλορώσος Τομά Ερτέλ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (vid)

Τελικά, το γεγονός ότι ο Τομά Ερτέλ αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ακόμα και μετά τον Φεβρουάριο του 2022 -και την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία- θα του στερήσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Ομίλου ΔΕΗ, κ. Σοφία Δήμτσα δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ως ΔΕΗ, να συμμετέχουμε ενεργά σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την χώρα που προωθεί το ταλέντο, το πάθος και την ευγενή άμιλλα. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ΕΟΚ συμβάλλοντας στην ανάδειξη του σημαντικού έργου της. Η ΔΕΗ στηρίζει και προωθεί το μπάσκετ και όλες τις εκδοχές του, ενώ παράλληλα είναι υπερήφανος επίσημος χορηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών υποστηρίζοντας συνολικά την πορεία της για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα».