Χτυπώντας ένα τύμπανο έφυγε από την Οκλαχόμα ο Ίρβινγκ - Η εκστρατεία των Μάβερικς προς τους τελικούς ξεκίνησε! (vid)

Χτυπώντας ένα τύμπανο έφυγε από την Οκλαχόμα ο Ίρβινγκ - Η εκστρατεία των Μάβερικς προς τους τελικούς ξεκίνησε! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:53 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 29.05.2024

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με το που ολοκληρώθηκε η τρίτη νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αποχώρησε από το γήπεδο κρατώντας και χτυπώντας ένα παραδοσιακό τύμπανο. Απομένει άλλη μία νίκη για τους Καουμπόηδες ώστε να προκριθούν στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας...

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Καϊρί Ίρβινγκ ήταν... δυσνόητος. Έχει εμφανιστεί στο γήπεδο των Μάβερικς, αλλά και των προηγούμενων ομάδων του των τελευταίων ετών (των Μπρούκλιν Νετς και των Μπόστον Σέλτικς) με παραδοσιακές φορεσιές ιθαγενών της Αμερικής, κρατώντας λιβανιστήρια και καίγοντας φύλλα δέντρων με σκοπό να ξορκίσει τα πνεύματα -προφανώς τα κακά.

Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις ανήκουν στο... φάσμα του Ισλάμ, αλλά έχει εκδηλώσει το τεράστιο ενδιαφέρον και την στήριξή του στου εναπομείναντες ιθαγενείς της βορείου Αμερικής. Τους στηρίζει πνευματικά, αλλά και οικονομικά. Και έχει... κληρονομήσει από αυτούς διάφορες τεχνικές που τον βοηθούν στην καθημερινότητα του. Μιας και αυτή (η καθημερινότητα) εμπλέκει και τους Ντάλας Μάβερικς, ο Ίρβινγκ προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του με πρακτικές αιώνων ακόμα και όταν ο αγώνας έχει τελειώσει.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)
NBA

11:46 - 24.03.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)

Όσο ο ήλιος φαίνεται στον ουρανό, ο Κάιρι Ίρβινγκ από τις 10 Μαρτίου αγωνίζεται στο ΝΒΑ νηστικός και σχεδόν αφυδατωμένος. Το Ραμαζάνι όμως, για τον μουσουλμάνο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς «είναι η συνάντησή μου με τον Θεό και όσο δύσκολο κι αν είναι να αγωνίζομαι άφαγος και χωρίς να έχω πιει καν νερό» δεν πρόκειται να κάνει... εκπτώσεις στην πίστη του.

Φεύγοντας από το παρκέ και έπειτα από τη νίκη των Καουμπόηδων, κυρίως χάρη στο εντυπωσιακό triple double του Λούκα Ντοντσιτς, ο Ίρβινγκ πήρε στα χέρια του ένα τύμπανο και άρχισε να το χτυπάει αποχωρώντας από τα αποδυτήρια. Τώρα, το έκανε για να διώξει και τα τελευταία κακά πνεύματα, αυτά που έχουν ρίξει αισθητά την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως να είναι το τύμπανο του... πολέμου και την εκστρατείας των Μάβερικς μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προς το παρόν, οι Τεξανοί χρειάζονται άλλη μία νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για να τους αποκλείσουν και να προκριθούν στους τελικούς της Δύσης εκεί όπου θα τους περιμένουν (αν τα καταφέρουν) είτε οι Ντένβερ Νάγκετς, είτε οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που συνθέτουν το άλλο ζευγάρι της περιφέρειας και οι πρώτοι προηγούνται με 3-2 νίκες.