Κάιρι Ίρβινγκ: «Προφανώς δεν ταιριάζω σε αυτή την ομάδα...» (vid)

Κάιρι Ίρβινγκ: «Προφανώς δεν ταιριάζω σε αυτή την ομάδα...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:39 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 19.04.2024

Η δωδεκάδα των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήρθε σαν... τελεσίγραφο και για τον Κάιρι Ίρβινγκ η διαδικασία αυτή δεν είναι σωστή. «Θυμάμαι τότε που προπονούμασταν όλοι μαζί και παλεύαμε για μία θέση στο τελικό ρόστερ», είπε και παραδέχθηκε πως «μου λείπει αυτή η εποχή»

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα Playoffs του ΝΒΑ και εν μέσω του Play In tournament, η Ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ αποφάσισε να ανακοινώσει την δωδεκάδα των παικτών που επέλεξαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και η διάθεση, η πρόθεση και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ειδικά αν κάποιος δει -έστω και με μια γρήγορη ματιά- το ρόστερ της Team USA.

Η επιστροφή στην κορυφή, μετά από... καταθλιπτικές παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις (με πιο πρόσφατη την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023) θεωρείται απαραίτητη, αν όχι δεδομένη, καθώς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Στέφεν Κάρι θα είναι μαζί στο παρκέ, ενώ το ρόστερ εμπλουτίζεται με την... αφρόκρεμα του ΝΒΑ. Ακόμα και ο Καμερουνέζος σέντερ και MVP του 2023, ο Τζοέλ Εμπίντ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ο οποίος αν είχε είχε σκοπό να παίξει με τη Γαλλία, τελικά... αλλαξοπίστησε και θα φορέσει τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δωδεκάδα είναι εντυπωσιακή, αλλά σε αυτή δεν υπάρχει ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος μάλιστα είχε εκδηλώσει την διάθεσή του να αγωνιστεί (ξανά) με την εθνική ομάδα το καλοκαίρι του 2024. Προφανώς και στην ομοσπονδία (και στο ΝΒΑ) «ακούστηκε» η πρόθεση του Κάιρι Ίρβινγκ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο (2016) και παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ισπανία (2014). Ακούστηκε, αλλά... προσπεράστηκε.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι διοικήσεις και του «μαγικού πλανήτη» και αρκετών ομάδων της λίγκας, είτε λόγω της καταγωγής τους, της θρησκείας τους ίσως ή των συμφερόντων τους γενικότερα, δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση (sic) τον Ίρβινγκ, ο οποίος έχει εκδηλώσει αρκετές φορές απόψεις που δεν τους αρέσουν. Αγωνιστικά πάντως, είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς γκαρντ και στα 32 του χρόνια, παρέα με τον Λούκα Ντόντσιτς στο Ντάλας, διεκδικεί το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του. Το πρώτο το είχε πάρει με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2016 στο Κλίβελαντ.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)
NBA

11:46 - 24.03.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)

Όσο ο ήλιος φαίνεται στον ουρανό, ο Κάιρι Ίρβινγκ από τις 10 Μαρτίου αγωνίζεται στο ΝΒΑ νηστικός και σχεδόν αφυδατωμένος. Το Ραμαζάνι όμως, για τον μουσουλμάνο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς «είναι η συνάντησή μου με τον Θεό και όσο δύσκολο κι αν είναι να αγωνίζομαι άφαγος και χωρίς να έχω πιει καν νερό» δεν πρόκειται να κάνει... εκπτώσεις στην πίστη του.

Η θέλησή του πάντως, να παίξει με την εθνική ομάδα ήταν μεγάλη και το γεγονός ότι δεν του έδωσαν μία ευκαιρία να δείξει την αξία του και να διεκδικήσει θέση στο τελικό ρόστερ τον πείραξε. Άλλωστε, δεν υπάρχουν δοκιμαστικά, ούτε προεπιλογή φέτος. Η δωδεκάδα ήρθε ως τελεσίγραφο και για τον Ίρβινγκ δεν υπήρχε θέση στη λίστα.

Η άποψή του επί του θέματος είναι πως «μάλλον δεν ταιριάζω σε αυτή την ομάδα» είπε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον πείραξε το γεγονός ότι αγνοήθηκε. Κατ' αρχάς εξήγησε πως «εύχομαι τα καλύτερα στα... αδέλφια μου. Έχω μεγάλο σεβασμό προς όλους και προς την Ομοσπονδία», αλλά δεν θεωρεί πως ο τρόπος που έγινε η διαδικασία επιλογής ήταν ο πιο τίμιος.

«Θυμάμαι όλα τα try outs, τα δοκιμαστικά και το πάθος που είχαμε όταν προπονούμασταν 20-25 παίκτες και διεκδικούσαμε τη θέση μας στην ομάδα. Συναντιόμασταν όλοι μαζί, αναπτύσσαμε σχέσεις και ο ανταγωνισμός ήταν πολύ όμορφος. Μου λείπουν αυτές οι μέρες. Ήταν μία τρομερή εμπειρία», κατέληξε.