Απασφάλισε για τον Εμπίντ ο πρόεδρος του Καμερούν: «Είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας»

Τζοέλ Εμπίντ

Απασφάλισε για τον Εμπίντ ο πρόεδρος του Καμερούν: «Είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας»

Νίκος Καλαμπάκας 17:12 - 18.04.2024

Βαριές εκφράσεις από τον πρόεδρο του Καμερούν μετά την απόφαση του Τζόελ Εμπίντ να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Ανεπιθύμητος στη χώρα του Καμερούν χαρακτηρίστηκε από τον Πρόεδρό του ο Τζοέλ Εμπίντ, μετά την απόφασή του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Ο σέντερ της Φιλαδέλφεια έχει καταγωγή από το Καμερούν ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στους συμπολίτες του και φυσικά στον πρόεδρο του αφρικανικού κράτους, ο οποίος σε δηλώσεις του για το θέμα απασφάλισε:

«Ο Εμπίντ... αναβαθμίστηκε από το να απογοητεύσει μια πόλη στο να απογοητεύσει μια χώρα! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε ο μετανάστης να κερδίσει έναν τίτλο και δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπιγιά.

Η εθνική των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή που θα βρεθεί στο Παρίσι. Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν η τελευταία προσθήκη. Στεφ Κάρι (Γουόριορς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς), Κέβιν Ντουράντ (Σανς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (Πέισερς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς), Τζρου Χόλιντεϊ (Σέλτικς), Μπαμ Αντεμπάγιο (Χιτ) και Άντονι Ντέιβις (Λέικερς) είναι οι άλλοι έντεκα, σε ένα ρόστερ που... τρομάζει κάθε αντίπαλο και ανασύρει μνήμες από τη δεκαετία του '90, όταν οι ΗΠΑ ήταν πανίσχυρες και συνέθεσαν την πρώτη dream team που είδε ποτέ ο κόσμος του μπάσκετ.