Ο Ντόντσιτς για τον Ίρβινγκ: «Αυτός είναι ο Batman, εγώ είμαι ο Robin» (vids)
i

© photo by Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόντσιτς για τον Ίρβινγκ: «Αυτός είναι ο Batman, εγώ είμαι ο Robin» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 27.03.2024

Με τον ενθουσιασμό της νίκης στο Σακραμέντο ο Λούκα Ντόντσιτς εξήγησε πόσο πολύ απολαμβάνει την συνεργασία του με τον Κάιρι Ιρβινγκ στους Μάβερικς και έδωσε... ρόλους σε αυτόν και στον συμπαίκτη του.

Για να συνεργαστούν αρμονικά δύο μεγάλοι σούπερ σταρς του ΝΒΑ σε μία ομάδα, μία συνταγή υπάρχει: Να κάμψουν τον εγωϊσμό τους ή τουλάχιστον να το πράξει ο ένα εκ των δύο. Έχει γίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν αποτελεσματικά κι όταν δεν συνέβη ο λόγος ήταν το «υπερεγώ».

Για τον Λούκα Ντόντσιτς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένα θέμα. Απολαμβάνει τη συνεργασία του με τον Κάιρι Ίρβινγκ -σε αντίθεση με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του Αμερικανού- και μάλιστα, αμέσως μετά την επιβλητική νίκη των Ντάλας Μάβερικς στο Σακραμέντο, απέναντι στους ανταγωνιστές τους (για μία θέση στα Playoffs), Κινγκς, ο Σλοβένος εξήγησε πως τα πράγματα είναι απλά.

«Ο Κάιρι είναι ο Batman και εγώ είμαι ο Robin», είπε και δεν είχε καμία πρόθεση να υποτιμήσει τον εαυτό του (ούτε τον Ρόμπιν), αλλά στην πραγματικότητα ήθελε να υποκλιθεί στον Κάιρι Ίρβινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκαν πέρσι στη μισή σεζόν, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στους Μάβερικς την πρόκριση στα Playoffs, αλλά τώρα δεν σκοπεύουν να αποτύχουν ξανά!

Ο Σλοβένος εξήγησε επίσης πως ο Ίρβινγκ «είναι... απίστευτος! Είναι σπουδαίος τύπος, η χημεία μας είναι πάρα πολύ καλή», ενώ με τον ενθουσιασμό της νίκης με 36 πόντους διαφορά (132-96) τα έβλεπε όλα λαμπρά! «Όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι εξαιρετικά και κάνουν σπουδαία προσπάθεια», κατέληξε.

Ο ίδιος πάντως, άσχετα με ό,τι κι αν λέει, είναι ο μεγάλος ηγέτης των Καουμπόηδων. Και το ξέρει και ο ίδιος, πιθανότατα το αντιλαμβάνεται και ο Ίρβινγκ. Στα 25 του χρόνια βρίσκεται στο όριο του triple double (σε μέσο όρο), καταγράφει την τρέχουσα σεζόν 33,9 πόντους, 9,8 ασίστ και 9,1 ριμπάουντ, αλλά σίγουρα η προσφορά του 32χρονου, πρωταθλητής με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2016, είναι υπερπολύτιμη.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)
NBA

11:46 - 24.03.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)

Όσο ο ήλιος φαίνεται στον ουρανό, ο Κάιρι Ίρβινγκ από τις 10 Μαρτίου αγωνίζεται στο ΝΒΑ νηστικός και σχεδόν αφυδατωμένος. Το Ραμαζάνι όμως, για τον μουσουλμάνο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς «είναι η συνάντησή μου με τον Θεό και όσο δύσκολο κι αν είναι να αγωνίζομαι άφαγος και χωρίς να έχω πιει καν νερό» δεν πρόκειται να κάνει... εκπτώσεις στην πίστη του.

Ο Ίρβινγκ σε πενήντα ματς φέτος, καταγράφει στην στατιστική του 25,3 πόντους με σχεδόν 50% στα σουτ (49,2% για την ακρίβεια), έχει επίσης 5 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ, ενώ στους Κινγκς έβαλε 24 πόντους και μοίρασε 8 τελικές πάσες. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 26 στο πρώτο μέρος και συνολικά 28.