Τρομεροί Λέικερς στο Μιλγουόκι: Ο Ριβς έγινε... ΛεΜπρόν και οι Μπακς παραδόθηκαν στη δεύτερη παράταση (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Τρομεροί Λέικερς στο Μιλγουόκι: Ο Ριβς έγινε... ΛεΜπρόν και οι Μπακς παραδόθηκαν στη δεύτερη παράταση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:44 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 27.03.2024

Χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά με τον Όστιν Ριβς να κάνει triple double και τον Άντονι Ντέβις όλα τα υπόλοιπα, οι Λέικερς επέστρεψαν απο το -19 στην τέταρτη περίοδο και τελικά επικράτησαν με 128-124 στο Μιλγουόκι έπειτα από δύο έξτρα πεντάλεπτα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ο,τι περνούσε απο το χέρι του (29π. 21ρ. 11ασ.), αλλά η νίκη πήγε σε άλλα χέρια...

Ίσως στιγμιαία να πίστεψαν πως τα κατάφεραν ήδη, αλλά τελικά την... πάτησαν. Οι Μπακς προηγήθηκαν στην τέταρτη περίοδο (οκτώ λεπτά πριν το τέλος της) με 19 πόντους διαφορά, όταν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε το σουτ και έκανε το σκορ 94-75. Τα Ελάφια έπαιζαν στην έδρα τους, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αγωνιζόταν με τους Λέικερς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν... φρέσκος και αποδοτικός.

Ένοιωσαν άνετα στο παρκέ, αλλά τελικά οι Λιμνάνθρωποι τους ξεβόλεψαν για τα καλά. Επέστρεψαν στο σκορ, πήγαν το ματς στην παράταση, μετά σε μία δεύτερη (παράταση) και τελικά πήραν τη νίκη στο Μιλγουόκι με 128-124. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι -ίσως ένα από τα πιο συναρπαστικά της κανονικής περιόδου.

Για τους Καλιφορνέζους, ο Όστιν Ριβς έκανε στην πράξη ό,τι θα έκανε θεωρητικά ο ΛεΜπρόν αν δεν τον ενοχλούσε το γόνατο του και ήταν στο παρκέ. Σχεδόν τα πάντα! Έβαλε 29 πόντους, πήρε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ.

Κατέγραψε το δεύτερο triple double της καριέρας του, ενώ όταν η ομάδα του λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος του δεύτερου έξτρα πενταλέπτου χρειαζόταν ένα... μεγάλο σουτ, αυτός έβαλε τρίποντο (124-121) και ισοφάρισε το ματς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν με το σκορ στο 121-121 ο Αντετοκούνμπο είχε χάσει δύο ελεύθερες βολές και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι Λέικερς πανηγύριζαν στο Fiserv Forum και ο Όστιν Ριβς ήταν ο... ήρωας.

Δεν θα τα είχε καταφέρει όμως, αν ο Άντονι Ντέιβις δεν ήταν εκεί για να τον προστατεύσει. Και στις δύο πλευρές το γηπέδου. Αυτός άλλωστε ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων (34 πόντοι) και ο πρώτος ριμπάουντερ (23 ριμπάουντ). Ο Ριβς έβαλε τα κρίσιμα, ο ΝτιΆντζελο Ράσελ δεν έκανε λάθος στις ελεύθερες βολές που έστειλαν το ματς στη δεύτερη παράταση, αλλά ο Ντέιβις δεν είχε αντίπαλο κοντά στο καλάθι.

Για τους Μπακς που πλέον έχουν 26 ήττες (και 46 νίκες) και παραμένουν στο Νο 2 της Ανατολής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ναι μεν έκανε 7 λάθη και έχασε τις κρίσιμες βολές (συνολικά 1/6), αλλά κατέγραψε το 44ο triple double της καριέρας του.

Γκάφα των Σέλτικς στην Ατλάντα: Νικούσαν με 30 πόντους και έχασαν - Μεγάλο «διπλό» των Πέισερς στο Λ.Α. (vids)
NBA

08:51 - 26.03.2024

Γκάφα των Σέλτικς στην Ατλάντα: Νικούσαν με 30 πόντους και έχασαν - Μεγάλο «διπλό» των Πέισερς στο Λ.Α. (vids)

Οι Χοκς έδειξαν πυγμή, επέστρεψαν από το -30 και νίκησαν με 120-118 τους πρωτοπόρους Σέλτικς στην Ατλάντα. Οι Ιντιάνα Πέισερς επικράτησαν των Κλίπερς (133-116) στο Λος Άντζελες και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την επευθείας πρόκριση στα Playoffs της Ανατολής - Τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) και η συνολική κατάταξη του ΝΒΑ.

Είχε 29 πόντους με 14/25 σουτ, 21 ριμπάουντ και 11 τελικές πάσες σε 46'25'' χρόνο συμμετοχής. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν πολύ άστοχος. Εκτέλεσε 14 τρίποντα και έβαλε τα τρία! Συνολικά είχε 9 εύστοχα σουτ και 20 άστοχα. Δεν μπόρεσε να επιδράσει στο παιχνίδι όσο ο Greek Freak δυσκολευόταν και μοιραία ήρθε η ήττα.