Σκάνδαλο στο NBA με παίκτη των Ράπτορς: Κατηγορείται για ψεύτικο τραυματισμό που ευνόησε παράνομο στοιχηματισμό! (vid)
i

© photo by Mark Blinch / Getty Images / Ideal Images

Σκάνδαλο στο NBA με παίκτη των Ράπτορς: Κατηγορείται για ψεύτικο τραυματισμό που ευνόησε παράνομο στοιχηματισμό! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:01 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 26.03.2024

Το ΝΒΑ διεξάγει έρευνα για την περίπτωση του Τζοντάι Πόρτερ. Ο 25χρονος φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς και αδελφός του σταρ των Ντένβερ Νάγκετς, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, είναι ύποπτος για παράνομο στοιχηματίσμο και στο επίκεντρο έρχονται δύο συγκεκριμένοι αγώνες του!

Αρχικά, κανένας δεν έδωσε σημασία από την απουσία του Τζοντάι Πόρτερ στο ματς των Ράπτορς με τους Νετς στο Τορόντο. Άλλωστε, ο 25χρονος φόργουορντ ανήκει στην ομάδα του Καναδά, έχει αγωνιστεί σε 26 ματς φέτος (4,4 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ), αλλά δεν είναι δα και καθοριστικός για το παιχνίδι. Ούτε εντυπωσιακός στο παρκέ.

Στην πραγματικότητα, είναι γνωστός ως ο αδελφός του σταρ των Ντένβερ Νάγκετς και πρωταθλητή, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ. Μόνο που ο Τζοντάι πλέον, βρέθηκε στο επίκεντρο και αυτό δεν συνέβη για καλό λόγο. Ούτε είναι προς τιμήν του.

Διότι, όπως αποκάλυψε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Άντριαν Βοϊναρόφσκι, ο λόγος που δεν αγωνίστηκε αυτή τη φορά ο αθλητής, δεν έχει να κάνει με τραυματισμό ή ο,τιδήποτε άλλο, αλλά με μία έρευνα που έχει ξεκινήσει το ΝΒΑ γι' αυτόν και αφορά στην περίπτωση παράνομου στοιχηματισμού εκ μέρους του.

Τον μήνα Μάρτιο, ο Τζοντάι Πόρτερ εμφανίστηκε συχνά πυκνά στο παρκέ, μιας και οι Ράπτορς δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο στόχο για την τρέχουσα περίοδο. Περισσότερο περιμένουν να πάνε διακοπές, καθώς από την 12η θέση της ανατολικής περιφέρειας, σύντομα θα αποκλειστούν.

Γι' αυτό και δίνουν (ή πιο σωστά έδιναν) χρόνο συμμετοχής στον Τζοντάι Πόρτερ, που συνήθως έπαιζε από ελάχιστα έως καθόλου. Δύο ματς των Ράπτορς όμως, με αυτόν στη σύνθεση και στο παρκέ, έχουν τοποθετηθεί στο μικροσκόπιο και οι πράξεις του φαίνονται ύποπτες στους ερευνητές της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε έναν αγώνα. Αυτόν κόντρα στους Φοίνιξ Σανς (26/3) όταν ο Πόρτερ μπήκε στο γήπεδο και μετά από 2'43'' χρόνο συμμετοχής αποχώρησε επικαλούμενος ασθένεια. Έγινε αλλαγή, επειδή δεν ένοιωσε καλά και όσο ήταν ενεργός δεν σκόραρε. Πήρε μόνο 2 ριμπάουντ και όλα του τα νούμερα ήταν στοιχηματικά στο under.

Οι κατήγοροι θεωρούν πως δεν ήταν τυχαίο, καθώς είχε επαναληφθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Στο ματς με τους Λ.Α. Κλίπερς στις 26 Ιανουαρίου. Τότε που ο Τζοντάι Πόρτερ, πάλι αποχώρησε νωρίς (μετά από 4 λεπτά συμμετοχής), δηλώνοντας στον προπονητή του πως πονάει στο μάτι. Είχε πάρει τρία ριμπάουντ, δεν είχε σκοράρει και πάλι όλες οι στατιστικές του επιδώσεις ήταν στο under.

Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)
NBA

08:29 - 26.03.2024

Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)

Το Νο 6 της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ θα διεκδικηθεί μέχρι την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου και οι σφετεριστές του, Ντάλας Μάβερικς, νίκησαν στη Γιούτα (115-105) και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τους Κινγκς που νίκησαν τους Σίξερς. Οι Σανς όμως, έχασαν έδαφος, καθώς ηττήθηκαν (104-102) στο Σαν Αντόνιο!

Πλέον, δεν είναι εκτός ομάδας, απλώς απέχει με το status του να δηλώνει «προσωπικό πρόβλημα», αλλά αν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, τότε δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο ΝΒΑ και θα έχει και σοβαρό πρόβλημα με το νόμο!