Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)
i

© photo by Tom Pennington / Getty Images / Ideal Images

Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 26.03.2024

Το Νο 6 της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ θα διεκδικηθεί μέχρι την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου και οι σφετεριστές του, Ντάλας Μάβερικς, νίκησαν στη Γιούτα (115-105) και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τους Κινγκς που νίκησαν τους Σίξερς. Οι Σανς όμως, έχασαν έδαφος, καθώς ηττήθηκαν (104-102) στο Σαν Αντόνιο!

Στην Άγρια Δύση μπορούσε να γίνει μεγάλος χαμός για «Μια χούφτα δολάρια» ή όταν «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές». Τώρα, στην δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ (και εκεί) το τοπίο θυμίζει μέρος δράσης των πρωταγωνιστών ενός Γουέστερν. Και στα Γουέστερν συνήθως επιβιώνουν οι Καουμπόηδες.

Έτσι, η Ντάλας Μάβερικς (οι Καουμπόηδες δηλαδή), με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) κατάφεραν να κρατηθούν στην έκτη και τελευταία προνομιούχα θέση της κατάταξης, έχοντας βέβαια παρέα. Το Νο 6 της περιφέρειας (ομοίως το ίδιο ισχύει και στην Ανατολή) οδηγεί απευθείας στα Play Offs και αφήνει τους έβδομους, τους όγδοους, τους ένατος και τους δέκατους να μονομαχήσουν στα Play In για τις τελευταίες δύο θέσης της post season.

Επειδή όμως, οι Τεξανοί πέρσι την... πάτησαν και αποκλείστηκαν στο τέλος της regular season, φέτος δείχνουν ικανοί να επιστρέψουν δυναμικά. Μάλιστα, με τη νίκη τους στη Γιούτα επί των Τζαζ (115-105) που ήρθε με την άρτια συνεργασία των Λούκα Ντόντσιτς (29 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 13 ασίστ) και Κάιρι Ίρβινγκ (27 πόντοι) κατάφεραν να διατηρηθούν στο επίπεδο του Νο 6.

Κι αυτό γιατί νίκησαν και οι Σακραμέντο Κινγκς τους αποδεκατισμένους Σίξερς στην Καλιφόρνια (108-96). Και το έκανα ταυτόχρονα με το μεγάλο ρεκόρ του Ντομάντας Σαμπόνις!

Ο Λιθουανός χρειαζόταν ένα double double για να φθάσει τα 54 διαδοχικά και να καταρρίψει την επίδοση του Κέβιν Λοβ από το 2010-11, όταν αγωνιζόταν με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και δεν το έκανε απλώς. Τελείωσε το ματς με «τριπλή επίδοση» (11 πόντοι, 13 ριπάουντ, 10 ασίστ) και οι Κινγκς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να επιβληθούν της ομάδας από την Φιλαδέλφεια.

Το στραβοπάτημα όμως, για τους διεκδικητές τις έκτης θέσης, έγινε σε μία γειτονική πόλη του Ντάλας: Το Σαν Αντόνιο. Εκεί, οι Φοίνιξ Σανς ηττήθηκαν από τους Σπερς (104-102), που αγωνίστηκαν χωρίς τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, αλλά είδαν τον Τζέρεμι Σοτσάν να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Αφροιάπωνας φόργουορντ, έπαιξε... και για τον Γάλλο. Έβαλε 26 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας με 18 ριμπάουντ. Κυρίως, όμως άφησε πίσω τους Ήλιους των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)
NBA

11:46 - 24.03.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τρώει μόνο χουρμάδες στο Ραμαζάνι και αγωνίζεται στο NBA νηστικός και διψασμένος (vids)

Όσο ο ήλιος φαίνεται στον ουρανό, ο Κάιρι Ίρβινγκ από τις 10 Μαρτίου αγωνίζεται στο ΝΒΑ νηστικός και σχεδόν αφυδατωμένος. Το Ραμαζάνι όμως, για τον μουσουλμάνο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς «είναι η συνάντησή μου με τον Θεό και όσο δύσκολο κι αν είναι να αγωνίζομαι άφαγος και χωρίς να έχω πιει καν νερό» δεν πρόκειται να κάνει... εκπτώσεις στην πίστη του.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, οι Ντάλας Μάβερικς και οι Σακραμέντο Κινγκς ισοβαθμούν στο 42-29, ενώ οι Φοίνιξ Σανς είναι όγδοοι με 42-30. Και η «μάχη» φουντώνει!