Ο Σαμπόνις χρειάζεται το double double στο επόμενο ματς των Κινγκς για να σπάσει το απίστευτο ρεκόρ του Κέβιν Λοβ (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ο Σαμπόνις χρειάζεται το double double στο επόμενο ματς των Κινγκς για να σπάσει το απίστευτο ρεκόρ του Κέβιν Λοβ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:03 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 24.03.2024

Iσοράρησε το ρεκόρ του Κέβιν Λοβ που καταγράφηκε το 2011 όταν αγωνιζόταν στην Μινεσότα και τώρα ο Άρβιντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς χρειάζεται ένα ακόμα double double για να φθάσει τα 54 διαδοχικά και να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ!

Γίνεται ολοένα και πιο... αστείο το γεγονός ότι ο Ντομάντας Σαμπόνις δεν επιλέχθηκε για το All-Star Game του 2024. Βέβαια, ο Λιθουανός σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς το έχει ξεχάσει ήδη και προσηλώνεται στους ατομικούς και ομαδικούς του στόχους.

Θέλει να τοποθετήσει τους Βασιλιάδες στο Νο 6 της δυτικής περιφέρειας (τουλάχιστον), ώστε να προκριθούν απευθείας στα Playoffs και να μην μπλέξουν με τις περιπέτειες των Play In.

Απομένουν 12 ματς για τους πρωτευουσιάνους της Καλιφόρνιας μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα, καθώς ουσιαστικά τρεις ομάδες διεκδικούν το ίδιο πράγμα. Οι Φοίνιξ Σανς (42-29) βρίσκονται στην προνομιούχα θέση αυτή τη στιγμή και οι Κινγκς ακολουθούν, έχοντας την ίδια επίδοση με τους όγδοους Ντάλας Μάβερικς (41-29) και στη συνέχεια έρχονται οι Λος Άντζελες Λέικερς (38-32) και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (36-33).

Ο Σαμπόνις δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν σταματάει να παράγει διψήφιο αριθμό σε περισσότερες από μία κατηγορίες και αρκετά συχνά και σε τρεις. Άλλωστε, έχει καταγράψει ήδη 24 triple double και είναι πρώτος σε όλο το ΝΒΑ. Έχει περισσότερα (2 στον αριθμό) ακόμα και από τον μετρ του είδους, Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς.

Το θέμα όμως, δεν είναι τα triple double του, αλλά τα double double του. Κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, εκτός του ότι βοήθησε την ομάδα του να φθάσει σε μία σημαντική και δύσκολη νίκη, είχε 21 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ήταν το 53ο διαδοχικό ματς που ο γιός του θρυλικού Άρβιντας Σαμπόνις είχε «διπλή» επίδοση και ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Κέβιν Λοβ των Μαϊάμι Χιτ, που τη σεζόν 2010-11, όταν και αγωνιζόταν με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς είχε καταγράψει επίσης 53 συνεχόμενες φορές double double.

Χρειάζεται ένα ακόμα ο Λιθουανός ώστε, να γίνει ο άνθρωπος με τα περισσότερα στη σειρά από το 1976-77, τότε που το ΝΒΑ ενώθηκε με το ABA και δημιουργήθηκε ο «μαγικός πλανήτη» όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα. Και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει, τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) στο Σακραμέντο, όταν η ομάδα του θα υποδεχθεί τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Τζοέλ Εμπίντ, ο Σαμπόνις θα έχει ανοικτό πεδίο μπροστά του για να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία.

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Συνολικά φέτος, ο Σαμπόνις καταγράφει στη στατιστική του 20 πόντους (ακριβώς) ανά αγώνα με 60,8% ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειές του, μαζεύει 13,7 ριμπάουντ (πρώτος σε όλο το ΝΒΑ), ενώ μοιράζει και 8,3 ασίστ. Και παρόλα αυτά, αγνοήθηκε στην ψηφοφορία για το All-Star!