Συμβόλαιο 12 εκατ. δολαρίων το χρόνο στο ΝΒΑ, η προτεραιότητα του Έντι Ταβάρες
i

© Euroleague Basketball

Συμβόλαιο 12 εκατ. δολαρίων το χρόνο στο ΝΒΑ, η προτεραιότητα του Έντι Ταβάρες

Γιώργος Γαβριλάκης 12:44 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 23.03.2024

Τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν εμπλέξει τον Παναθηναϊκό ως διεκδικητή του Έντι Ταβάρες, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Basketnews, o 32χρονος σέντερ σκέφτεται πως αν βρει αυτό που θεωρεί ότι αξίζει στο ΝΒΑ, θα επιστρέψει εκεί!

Οι φήμες για το μέλλον του Έντι Ταβάρες, οι περισσότερες εκ των οποίων έρχονται από την Ισπανία και κορυφαία μέσα όπως η Marca και η Mundo Deportivo, έχουν εστιάσει περισσότερο στο κλείσιμο του κύκλου του στη Ρεάλ, παρά στην παραμονή του στη Μαδρίτη.

Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανάμεσα στους έντονα ενδιαφερόμενους για τον 32χρονο και συν τοι άλλοις είχε αναφερθεί (από την Marca) πως πέραν της πρότασης των πρασίνων στον Μάριο Χεζόνια, έχει γίνει και πρόταση στον Ταβάρες: Ύψους 3 εκατομυρίων ευρώ ανά σεζόν!

Μόνο που για τον ύψους 221 εκατοστών σέντερ έχει δημιουργηθεί έντονα, σύμφωνα με το Basketnews, η διάθεση να ανιχνεύσει το καλοκαίρι -όταν μείνει ελεύθερος- την αγορά του ΝΒΑ. Κι αν βρει ένα συμβόλαιο άνω των 12 εκατομμυρίων δολαρίων (μεικτά), όπως θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει, τότε δεν αποκλείεται να επιστρέψει στον «μαγικό πλανήτη».

Ο Ταβάρες, το 2015, σε ηλικία 23 ετών κι αφού μια χρονιά πριν είχε επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του Draft (Νο 43) από τους Ατλάντα Χοκς, αγωνίστηκε σποραδικά για μία σεζόν στα Γεράκια. Δεν κατάφερε να βρει ρόλο στο ΝΒΑ, έπαιξε μόνο σε 11 ματς το 2015-16, έμεινε στις ΗΠΑ μέχρι το 2017, αλλά ουσιαστικά αγωνίστηκε μόνο στην αναπτυξιακή λίγκα (G-League).

Τώρα βέβαια και παρά την ηλικία του, έχει μεγαλύτερη φήμη και έχει εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο αμυντικό, που μπορεί να προσφέρει ποικιλοτρόπως. Ακόμα και σε μία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως το περασμένο καλοκαίρι, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, τον είχαν ενημερώσει πως αν θέλει, τότε θα του δώσουν μία θέση στο ρόστερ τους. Μόνο που δεσμευόταν με την Ρεάλ Μαδρίτης και είχε buy out της τάξεις των 5 εκατομμυρίων. Που έπρεπε να τα βάλει από την... τσέπη του, μιας και οι ομάδες του Αμερικάνικου πρωταθλήματος δεν πληρώνουν εξαγορές, παρά μόνο ένα μικρό ποσό (αρκετά μικρότερο του ενός εκατομμυρίου) και πάλι το κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις και αν επιθυμούν διακαώς τον παίκτη.

Σε λίγους μήνες όμως, ο Αφρικανός από το νησί Μάιο του συμπλέγματος του Πράσινου Ακροατηρίου (που βρίσκεται απέναντι από τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία κατά καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού) θα είναι ελεύθερος. Και προτού αρχίσει να συζητάει με ομάδες της Euroleague, αν η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τότε δεν τον έχει δεσμεύσει, τότε φαίνεται πως σκέφτεται τόσο έντονα το ΝΒΑ που ίσως να είναι και η πρώτη του επιλογή.