«Ο Μόουζες Ράιτ είναι η καλύτερη μεταγραφή της Euroleague»

Μόουζες Ράιτ

i

© Intime

«Ο Μόουζες Ράιτ είναι η καλύτερη μεταγραφή της Euroleague»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:50 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 23.03.2024

Ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους στο «URBONUS» podcast αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Μόουζες Ράιτ στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως είναι η καλύτερη τη φετινή σεζόν στη EuroLeague κι εξήγησε το γιατί.

Σε ένα ακόμη «URBONUS» podcast ο Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους κι ο Αουγκούστας Σουλιάουσκας σχολίασαν τα τεκταινόμενα της EuroLeague. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν οι μεταγραφές που έγιναν μεσούσης της σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους υποστήριξε πως η καλύτερη μεταγραφή όχι μόνο στα «μισά» αλλά σε όλη τη φετινή σεζόν είναι αυτή του Μόουζες Ράιτ στον Ολυμπιακό κι επιχειρηματολόγησε πάνω στην άποψή του.

«Ο Ναν συνολικά έχει καλό αντίκτυπο. Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους top-5 γκαρντ στην EuroLeague, αλλά αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται με τα λάθη. Γι’ αυτό το λόγο τον βάζω στο Νο. 2.

Στο Νο. 1 των μεταγραφών που έγιναν μέσα στη σεζόν βάζω τον Μόουζες Ράιτ που ήρθε από το πουθενά. Είναι ο τέλειος παίκτης γι’ αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ματσάρει την ενέργεια του Λεσόρ και να δώσει αυτά που δεν μπορούν να δώσουν οι άλλοι σέντερ της ομάδας», ανέφερε συγκεκριμένα στην εκπομπή της ιστοσελίδας «Basketnews.com».

Θυμίζουμε ότι ο Μόουζες Ράιτ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στα τέλη Γενάρη και από τότε μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 8 ματς στη EuroLeague (τα 2 ως μέλος της πρώτης πεντάδας) και προσφέρει στην ομάδα του 9.2 πόντους με 76.2% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, 2.4 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα, 1.2 μπλοκ σε 16':44'' ανά αγώνα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός σέντερ αντικατέστησε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στη Stoiximan Basket League και σε πέντε αγώνες που έχει εμφανιστεί έχει καταγράψει στη στατιστική του 10.8 πόντους και 4.2 ριμπάουντ σε 19':26'' ανά ματς.

🔴Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 80-64: Με τρομερό φίνις, Φαλ και Πίτερς... ξόρκισε το κακό!