Πότε επιστρέφει ο Φιλίπ Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό - Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο
i

© Euroleague Basketball

Πότε επιστρέφει ο Φιλίπ Πετρούσεφ για τον Ολυμπιακό - Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:15 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 22.03.2024

Η απουσία του Φιλίπ Πετρούσεφ, λόγω του τραυματισμού του, αναμένεται να διαρκέσει από δύο έως τρεις εβδομάδες. Βέβαια, άλλο «δύο» και άλλο «τρεις» και στην καλύτερη περίπτωση ο 24χρονος Σέρβος του Ολυμπιακού θα χάσει ένα ματς πρωταθλήματος και δύο της Euroleague, αλλά στη... χειρότερη;

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το οστικό οίδημα που ταλαιπωρεί τον Φιλίπ Πετρούσεφ, θα τον αφήσει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες. Για 15 μέρες σα να λεμε. Και με μια λιγότερο αισιόδοξη προσέγγιση, ο 24χρονος Σέρβος του Ολυμπιακού ίσως χρειαστεί μία εβδομάδα ακόμα μέχρι να επανέλθει και να τεθεί στη διάθεση του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όλα αυτά βέβαια, χωρίς... αναποδιές και οπισθοδρομήσεις. Η εικόνα αυτή τη στιγμή παραμένει το διάστημα μεταξύ 15 έως 20 ημερών της απουσίας του και αυτό σημαίνει πως δεδομένα θα απουσιάσει σε κάποια ματς και το ερώτημα είναι πότε ακριβώς θα επιστρέψει στη δράση. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ο εξής:

Να μην πονάει και να έχει βρει ρυθμό για το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου στην Euroleague. Το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, που είναι προγραμματισμένο και θα γίνει στις 12 Απριλίου. Και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, όπως ενημέρωσε ο Ολυμπιακός, τρεις εβδομάδες πριν έρθει η ώρα και η στιγμή να γίνει το τζάμπολ.

Μέχρι τότε όμως, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» αφού είχε ξεκινήσει η σεζόν και με το που έμεινε ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς, θα έχει χάσει (σίγουρα) το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Basket League κόντρα στον Απόλλων Πατρών, την Κυριακή 24 Μαρτίου, αλλά και την κρίσιμη κόντρα με την Παρτίζαν.

Δηλαδή, το ματς της 32ης αγωνιστικής της Euroleague, στις 28 Μαρτίου, που θα επηρεάσει την θέση και του Ολυμπιακού και της Παρτίζαν στην κατάταξη της διοργάνωσης. Είναι σχεδόν απίθανο επίσης, να αγωνιστεί και κόντρα στην πρώην ομάδα του στην Ευρώπη: Τον Ερυθρό Αστέρα.

Το δεκαπενθήμερο της δεδομένης απουσίας του Πετρούσεφ, ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει στην Stark Arena για το ματς 33ης αγωνιστικής με τους «ερυθρολεύκους» του Βελιγραδίου, που είναι προγραμματισμένο για τις 4 Απριλίου.

O Σάσα Βεζένκοφ σάρωσε στο Fantasy της Euroleague με τον Κώστα Σλούκα στην ομάδα του!
EUROLEAGUE

13:10 - 22.03.2024

O Σάσα Βεζένκοφ σάρωσε στο Fantasy της Euroleague με τον Κώστα Σλούκα στην ομάδα του!

Ο περσινός MVP της Euroleague και νυν παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς, ο Σάσα Βεζένκοφ, συνεχίζει να κάνει αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις ομαδες που... σκαρώνει στο Fantasy Challenge. Με τον Κώστα Σλούκα του Παναθηναϊκού στο ρόστερ του, βρέθηκε στην πέμπτη θέση της 30ης αγωνιστικής σε σύνολο πάνω από 300 χιλιάδων ομάδων παγκοσμίως...

Άρα, μετά από αυτές της δύο σημαντικές απουσίες, είναι πιθανό να επανεμφανιστεί τη βραδιά που ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Χωρίς αυτό βέβαια να είναι δεδομένο. Στην πραγματικότητα ο Σέρβος θα ετοιμαστεί για τα Play Offs ή για τα Play In, μιας και η ομάδα του δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την απευθείας πρόκριση στην post season της Euroleague.

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!