Έπεσαν... κορμιά στο Ορλάντο, αλλα οι Κινγκς στάθηκαν όρθιοι - Οι Σέλτικς νίκησαν στο Σικάγο και εξασφάλισαν το Νο 1 στην Ανατολή (vids)
i

○ photo by Rich Storry / Getty Images / Ideal Images

Έπεσαν... κορμιά στο Ορλάντο, αλλα οι Κινγκς στάθηκαν όρθιοι - Οι Σέλτικς νίκησαν στο Σικάγο και εξασφάλισαν το Νο 1 στην Ανατολή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:35 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 24.03.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 109-107 στο Ορλάντο τους Μάτζικ με το... κλασσικό τους δίδυμο (Σαμπόνις-Φοξ) να πρωταγωνιστεί και τον Σάσα Βεζένκοφ να παραμένει εκτός δράσης. Οι Σέλτικς επικράτησαν στο Σικάγο (124-113) και κατοχύρωσαν την πρωτιά τους στην περιφέρεια 11 ματς πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Εκτός έδρας νίκες πήραν και οι Ντένβερ Νάγκετς χωρίς τον Γιόκιτς στο Πόρτλαντ και οι Φοίνιξ Σανς στο Σαν Αντόνιο.

Την ίδια μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε για 19ο διαδοχικό παιχνίδι τον Σακραμέντο Κινγκς, λόγω του αστραγάλου του, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε το 53ο σερί double double του, λόγω του ταλέντου του.

Ο Λιθουανός σέντερ, παρέα με τον ΝτιΆρον Φοξ και τους 31 πόντους του, κατάφεραν να οδηγήσουν τους Βασιλιάδες στη νίκη με 109-107, στην έδρα μίας από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της Ανατολής: Τους Ορλάντο Μάτζικ.

Ειδικά στο τελευταίο δίλεπτο η αναμέτρηση ήταν... κολασμένη και οι Κινγκς πέραν από τους δύο κλασικούς πλέον πρωταγωνιστές τους και τους 22 πόντους του Κίγκαν Μάρεϊ, βρήκαν μία ακόμα πηγή.

Ο 24χρονος Κίον Έλις, ο οποίος έχει 3,9 πόντους μέσο όρο, ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και εν τέλει έκανε τη διαφορά για τους νικητές. Είχε 19 πόντους με 4/9 τρίποντα, κατέγραψε επίσης στη στατιστική του 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Κυρίως όμως, «έκρυψε» με τις επιδόσεις του την τραγική εμφάνιση του Μαλίκ Μονκ. Ο τελευταίος συνήθως έρχεται από τον πάγκο και κάνει τη διαφορά, μόνο που στο Ορλάντο έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του. Είχε μηδέν πόντους με 0/11 σουτ!

Στην Ανατολή, οι Μπόστον Σέλτικς που σχεδόν από το ξεκίνημα είχαν «κατασπαράξει» τον ανταγωνισμό, νίκησαν στο Σικάγο τους Μπουλς με 124-113 και πλέον το ρεκόρ τους είναι 57-14. Απομένουν έντεκα ματς και χρειάζονται μόλις μία νίκη για να κατοχυρώσουν το Νο 1 της κατάταξης, άρα και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην περιφέρεια για την post season.

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο που τους ακολουθούν έχουν 11 ήττες παραπάνω (45-25) και δεν προλαβαίνουν με τίποτα. Θα βολευτούν -στην καλύτερη περίπτωση- με τη δεύτερη θέση της Ανατολής και χρειάζεται προσπάθεια για να την πάρουν, καθώς οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι πολύ κοντά τους: 43-27.

Στα υπόλοιπα ματς από τα ξημερώματα της Κυριακής (24/3), οι Φοίνιξ Σανς που βλέπουν τον Ντέβιν Μπούκερ (32 πόντοι, 9 ασίστ, 7 ριμπάουντ) να βρίσκει τον ρυθμό του στο κατάλληλο σημείο της σεζόν νίκησαν με 131-106 τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο και δεν επέτρεψαν στον Βικτόρ Ουεμπανιαμά να κάνει το... show του.

Μάλιστα, με αυτή τους την επιτυχία οι Ήλιοι επέστρεψαν στην τελευταία προνομιούχα θέση της κατάταξης, το Νο 6, που προσφέρει απευθείας πρόκριση στα Playoffs και άφησαν -παρά τη δική τους νίκη- στην έβδομη θέση τους Σακραμέντο Κινγκς. Η μάχες όμως, δεν σταματούν εδώ...

Συμβόλαιο 12 εκατ. δολαρίων το χρόνο στο ΝΒΑ, η προτεραιότητα του Έντι Ταβάρες
EUROLEAGUE

12:44 - 23.03.2024

Συμβόλαιο 12 εκατ. δολαρίων το χρόνο στο ΝΒΑ, η προτεραιότητα του Έντι Ταβάρες

Τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν εμπλέξει τον Παναθηναϊκό ως διεκδικητή του Έντι Ταβάρες, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Basketnews, o 32χρονος σέντερ σκέφτεται πως αν βρει αυτό που θεωρεί ότι αξίζει στο ΝΒΑ, θα επιστρέψει εκεί!

Τέλος, οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς πιέστηκαν στο... αποδεκατισμένο Πόρτλαντ. Βέβαια δεν έπαιξε ούτε ο Νίκολα Γιόκιτς, ούτε ο Τζαμάλ Μάρεϊ, αλλά τελικά νίκησαν με 114-111. Ο Ρέτζι Τζάκσον έγινε... Μάρεϊ (23 πόντοι) και ο Άαρον Γκόρντον μεταμορφώθηκε σε Γιόκιτς (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 μπλοκ) και έσωσαν τους Σβόλους από μία ήττα που θα τους άφηνε πίσω στη διεκδίκηση της κορυφής στην δυτική περιφέρεια.