Ο Ουεμπανιαμά είναι σαν να παίζει με τα... ανίψια του - Καρφώματα, τάπες και τρίποντo από το logo (vids)

Ο Ουεμπανιαμά είναι σαν να παίζει με τα... ανίψια του - Καρφώματα, τάπες και τρίποντo από το logo (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:21 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 23.03.2024

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς ακόμα δεν έχουν δημιουργήσει συνθήκες για μία ομαδική επιτυχία, αλλά έχουν εστιάσει στην ανάπτυξη του Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ο οποίος κάθε βράδυ προσθέτει νέα στοιχεία και νέες εμπειρίες στον κόσμο του ΝΒΑ. Στην ήττα από τους Γκρίζλις, ο 20χρονος Γάλλος είχε 31 πόντους και 16 ριμπάουντ, έβαλε τρίποντα, κάρφωσε από το... πουθενά και όταν χρειάστηκε «έσβησε» και τα φώτα του γηπέδου.

Πλέον όλοι είναι προϊδεασμένοι. Ξέρουν τι μπορεί να κάνει στο παρκέ ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ενδεχομένως να μπορούν και να το προβλέψουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν τον 20χρονο Γάλλο rookie των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Κατ' αρχάς, δεν μπορούν να τον φθάσουν. Διότι, με τα 224 εκατοστά του από την κορυφή μέχρι τα νύχια, που σύμφωνα με το ESPN το αληθινό του ύψος είναι 2,26 μέτρα και άνοιγμα χεριών που ξεπερνά τα 2 μέτρα και 43 εκατοστά, στην πραγματικότητα θυμίζει περισσότερο έναν όμορφο εξωγήινο παρά έναν παίκτη του μπάσκετ, σαν αυτούς που έχουμε συνηθίσει δεκαετίες τώρα. Άλλωστε «Alien» είναι ένα από τα ψευδώνυμά του.

Έχει κάνει ήδη εξαιρετικές εμφανίσεις στο ΝΒΑ και οι Σπερς, που προς το παρόν χάνουν σχεδόν σε μόνιμη βάση (έχουν 15 νίκες και 55 ήττες), έχουν επενδύσει τα πάντα πάνω του. Του έχουν επιτρέψει φέτος να κάνει ό,τι επιθυμεί στο παρκέ, με σκοπό να πάρει εμπειρίες, να προσαρμοστεί και να αναπτυχθεί αγωνιστικά.

Αυτό έκανε και κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις. Μάλιστα, στην πρώτη επίθεση της ομάδας του, με τον φωτεινό πίνακα στο γήπεδο του Σαν Αντόνιο να δείχνει 0-0, o Ουεμπανιαμά αποφάσισε να σουτάρει τρίποντο με το που πέρασε το κέντρο του γηπέδου. Από το σημείο που τελειώνει το λογότυπο των Σπερς στο παρκέ, δηλαδή, δύο μέτρα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Και ευστόχησε!

Αυτοί ήταν οι πρώτοι του πόντοι στον αγώνα απέναντι στους Γκίζλις και έχοντας για προσωπικό αντίπαλο έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου: Τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ.

Η παρουσία του πάντως δεν εμπόδισε τον Γάλλο, από το να βάλει 31 πόντους, ενώ κατέγραψε στην στατιστική του 16 ριμπάουντ, 5 ασίστ, δύο κλεψίματα και τρεις τάπες. Στα μπλοκ του, ο Ουεμπανιαμά προσφέρει συνήθως εντυπωσιακές εικόνες και απορίες στους επιτιθέμενους. Τα τεράστια άκρα του μπορούν να σταματήσουν σουτ από εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Αυτό έπαθε και ο Τζι Τζι Τζάκσον, ο οποίος νόμιζε ότι θα αφήσει τη μπάλα στο καλάθι όταν ξαφνικά... έσβησαν τα φώτα!

Κι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στον αιφνιδιασμό που δημιουργήθηκε, ο Ντέβιν Βάσελ πέταξε τη μπάλα όσο πιο ψηλά μπορούσε, θεωρώντας πως ο Ουεμπανιαμά θα καταφέρει να την πιάσει και θα καρφώσει. Και ορθώς έπραξε, γιατί αυτό ακριβώς έγινε...

Μετά από 27 χρόνια ένας άλλος παίκτης των Σπερς έγραψε... ιστορία - Τότε ο Ντάνκαν, τώρα ο Ουεμπανιαμά (vids)
NBA

09:58 - 16.03.2024

Μετά από 27 χρόνια ένας άλλος παίκτης των Σπερς έγραψε... ιστορία - Τότε ο Ντάνκαν, τώρα ο Ουεμπανιαμά (vids)

Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά έχει 3,4 τάπες μέσο όρο και τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/3) στην ήττα των Σπερς από τους Νάγκετς συμπλήρωσε τις 200 στην rookie σεζόν του. Ο προηγούμενος που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο, βρισκόταν και πάλι στο Σαν Αντόνιο και ονομαζόταν Τιμ Ντάνκαν!

Το μόνο που δεν κατάφερε ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ήταν να αποτρέψει το καλάθι του Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ που έδωσε τη νίκη στους Μέμφις Γκρίζλις ένα δευτερόλεπτο και δύο δέκατα πριν τη λήξη του αγώνα. Προσπάθησε βέβαια να ανατρέψει το σκορ με τρίποντο στην εκπνοή, με κάκιστες προϋποθέσεις λόγω πίεσης χρόνου, μα -αυτή τη φορά- δεν τα κατάφερε.