Γκάφα των Σέλτικς στην Ατλάντα: Νικούσαν με 30 πόντους και έχασαν - Μεγάλο «διπλό» των Πέισερς στο Λ.Α. (vids)
i

© photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Γκάφα των Σέλτικς στην Ατλάντα: Νικούσαν με 30 πόντους και έχασαν - Μεγάλο «διπλό» των Πέισερς στο Λ.Α. (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 26.03.2024

Οι Χοκς έδειξαν πυγμή, επέστρεψαν από το -30 και νίκησαν με 120-118 τους πρωτοπόρους Σέλτικς στην Ατλάντα. Οι Ιντιάνα Πέισερς επικράτησαν των Κλίπερς (133-116) στο Λος Άντζελες και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την επευθείας πρόκριση στα Playoffs της Ανατολής - Τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) και η συνολική κατάταξη του ΝΒΑ.

Οι Σέλτικς είναι αμετακίνητοι από την κορυφή της Ανατολής και πιθανότατα θα τερματίσουν με το καλύτερο ρεκόρ σε όλη τη λίγκα. Μόνο που στην Ατλάντα την... πάτησαν. Έβαλαν 44 πόντους στην πρώτη περίοδο, 74 μέχρι το ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμα και με 30 πόντους διαφορά, αλλά οι Χοκς επέστρεψαν και τελικά νίκησαν με 120-118!

Και μάλιστα, τα κατάφεραν αγωνιζόμενοι χωρίς τον τραυματία ηγέτη τους, Τρέι Γιανγκ, αλλά με τον ΝτιΑντρέ Χάντερ και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση και να έχουν από 24 και 22 πόντους αντίστοιχα, βρήκαν τον δρόμο τους. Ο ΝτεΖόυντε Μάρεϊ (19 πόντοι, 15 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Κλιντ Καπέλα (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ) έκαναν όλα τα υπόλοιπα...

Για τους Σέλτικς που συνάντησαν μόλις με την 15η ήττα τους στην σεζόν (έχουν 57 νίκες) ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 37 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε άλλους 24. Τίποτα από αυτά όμως, δεν αρκούσε για να πανηγυρίσουν ξανά.

Οι Χοκς πάντως με αυτή τη νίκη ουσιαστικά έκλεισαν θέση για τα Play In, καθώς είναι στο Νο 10 και οι ενδέκατοι Μπρούκλιν Νετς έχουν έξι ήττες παραπάνω. Άρα, πολύ δύσκολα θα τους βγάλουν εκτός δεκάδας αυτούς και τους Σικάγο Μπουλς που βρίσκονται στην ένατη θέση της περιφέρειας.

Οι Σίξερς με 39-33 δεν απειλούνται, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα προλάβουν την πρώτη εξάδα που οδηγείται απευθείας στα Playoffs. Εκτός κι αν επιστρέψει άμεσα ο Τζοέλ Εμπίντ από τον τραυματισμό του, κάτι που δεν είναι πιθανό να συμβεί.

Οι Ιντιάνα Πέισερς έχουν εκμεταλλευτεί την πτώση των 76ers (και οι Ορλάντο Μάτζικ) και μάλιστα νίκησαν στο Λ.Α. τους Κλίπερς με το εντυπωσιακό 133-116 κάτι που τους δίνει πλέον άνεση κινήσεων και έναν... αέρα που χρειάζονταν γα την τελική ευθεία της regular season.

Ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 31 πόντους, ενώ πάνω από 20 έβαλαν οι Μάιλς Τέρνερ (24) και Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (21), την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν τους Πολ Τζορτζ και Κουάι Λέοναρντ πρώτους σκόρερ (με 26 πόντους ο καθένας), τον Νόρμαν Πάουελ να έρχεται από τον πάγκο και να βάζει άλλους 22, αλλά... ως εκεί!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Νικς και οι Καβαλίερς που βρίσκονται ψηλά στην ανατολική περιφέρεια, πέρασαν εύκολα βράδια. Οι πρώτοι, στη Νέα Υόρκη επικράτησαν τους Πίστονς με 124-99 και ο Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο έκανε ρεκόρ καριέρας με 40 πόντους
και ευστόχησε σε 11 από τα 20 τρίποντα που επιχείρησε.

Οι Καβαλίερς, στην έδρα τους, επιβλήθηκαν των Σάρλοτ Χόρνετς με 115-95, με τους ψηλούς τους να κάνουν τη διαφορά. Ο Τζάρετ Άλεν είχε 17 πόντους και 13 ρμπάουντ, ενώ ο Ίβαν Μόμπλεϊ κατέγραψε στη στατιστική του 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)
NBA

08:29 - 26.03.2024

Η... άγρια Δύση είναι για τους Καουμπόηδες: Οι Μάβερικς νίκησαν στη Γιούτα - Απρόσμενη ήττα για τους Σανς (vids)

Το Νο 6 της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ θα διεκδικηθεί μέχρι την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου και οι σφετεριστές του, Ντάλας Μάβερικς, νίκησαν στη Γιούτα (115-105) και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τους Κινγκς που νίκησαν τους Σίξερς. Οι Σανς όμως, έχασαν έδαφος, καθώς ηττήθηκαν (104-102) στο Σαν Αντόνιο!

Για τους Χόρνετς, ο Βασίλιε Μίτσιτς έπαιξε και πάλι βασικός, πάνω από 30 λεπτά, αλλά δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση: 2 πόντοι με 1/4 σουτ, 4 ασίστ και δύο ριμπάουντ, αλλά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και συμπαίκτης του Μίτσιτς στις Σφήκες, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ήρθε από τον πάγκο και ήταν παραγωγικός. Σε 19'21'' είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.