Οι Μάβερικς έκαναν πάρτι στο Σακραμέντο και «έκλεψαν» το Νο 6 της Δύσης - Εκτός έδρας νίκες για Ουόριορς και Θάντερ (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Μάβερικς έκαναν πάρτι στο Σακραμέντο και «έκλεψαν» το Νο 6 της Δύσης - Εκτός έδρας νίκες για Ουόριορς και Θάντερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 27.03.2024

Στο Σακραμέντο οι Ντάλας Μάβερικς διέλυσαν τους Κινγκς με 132-96 και πλέον βρίσκονται αυτοί στην τελευταία προνομιούχα θέση της δυτικής περιφέρειας. Οι Ουόριορς με τον Κλέι Τόμπσον να επιστρέφει στην πρώτη πεντάδα νίκησαν στο Μαϊάμι (113-92) και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν (119-112) στη Νέα Ορλεάνη.

O Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 26 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν χρειάστηκαν να κάνει σχεδόν τίποτα. Έβαλε μόνο δύο πόντους στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ντάλας Μάβερικς ταλαιπωρήθηκαν στο Σακραμέντο.

Ίσα ίσα που το διασκέδασαν κιόλας! Ο Σλοβένος σούπερ σταρ τελείωσε το ματς ως ο πρώτος σκόρερ των Καουμπόηδων (ως συνήθως) με 28 πόντους, αλλά ο Κάιρι Ίρβινγκ (24 πόντοι) και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ (22 πόντοι) στην πραγματικότητα ευθύνονται, που ένα θεωρητικά σκληρό ματς για το αποφασιστικό βήμα προς την έκτη θέση της δυτικής περιφέρειας μετατράπηκε σε... παιδικό πάρτι.

Οι Μάβερικς νίκησαν με το εντυπωσιακό 132-96 και πλέον με 43-29, βρίσκονται αυτοί στο Νο 6 της κατάταξης, μία θέση που αποτελεί την τελευταία που οδηγεί απευθείας στα Playoffs. Μέχρι πριν από μερικές ώρες εκεί κάθονταν οι Κινγκς, αλλά τώρα με 42-30 υποχώρησαν μία θέση.

Για τους γηπεδούχους, με τους οποίους δεν αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ, που αν και έχει ολοκληρώσει την αποθεραπεία του στον αστράγαλο παραμένει... ανενεργός, το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφικό. Στο πρώτο μέρος έχαναν με 5 πόντους διαφορά (58-53) και τελικά κατέληξαν με την βαριά ήττα.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε το 55ο διαδοχικό του double double και φτιάχνει μία αξεπέραστη αλληλουχία «διπλών» εμφανίσεων, αλλά είχε μόνο 12 πόντους και κανένας συμπαίκτης του δεν έβαλε πάνω από 18. Τόσους όσους σημείωσε ο ΝτιΆρον Φοξ.

Στο μεταξύ και αφού οι Μάβερικς σκαρφάλωσαν μία θέση στην βαθμολογική κατάταξη, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θέλουν να κάνουν το ίδιο. Μετά από αρκετές μέρες υποχώρησαν στην δεύτερη θέση της Δύσης, αλλά δεν έχουν σκοπό να αφήσουν ήσυχους τους πρωτοπόρους Ντένβερ Νάγκετς (51-21).

Νίκησαν στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς με 119-112, με πρώτο σκόρερ τον Τζέιλεν Ουίλιαμς (26 πόντοι), τον Τζος Γκίντι να βάζει έναν λιγότερο (25) και τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να προσθέτει άλλους 24 με 8 ασίστ. Έτσι πήραν την 50η τους νίκη στη σεζόν και έχουν μία λιγότερη νίκη (και ίδιες ήττες) από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, που καθοδηγούνται από τον Νίκολα Γιόκιτς.

Τέλος, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που προσπαθούν να κρατηθούν στην δεκάδα της Δύσης και τη μέρα που οι ανταγωνιστές τους Λέικερς νίκησαν στο Μιλγουόκι, εκείνοι επικράτησαν με 113-94 στο Μαϊάμι, απέναντι στους περσινούς φιναλίστ των τελικών.

Ο ΛεΜπρόν όρμησε στο παρκέ και γκρίνιαζε για τον Γιάννη - Οι δύο φάσεις στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έγινε χαμός! (vid)
NBA

08:14 - 27.03.2024

Ο ΛεΜπρόν όρμησε στο παρκέ και γκρίνιαζε για τον Γιάννη - Οι δύο φάσεις στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έγινε χαμός! (vid)

Η... περίεργη σταυρωτή ντρίμπλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελευταία επίθεση των Μπακς στην κανονική διάρκεια εκνεύρισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ξέσπασε από τον πάγκο των Λέικερς και ζητούσε βήματα. Ο Όστιν Ριβς που τιμώρησε τα Ελάφια στις παρατάσεις και οδήγησε τους Λιμνάνθρωπους στη νίκη, αστόχησε στην εκπνοή της τέταρτης περιόδου.

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα των Πολεμιστών και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Σταμάτησε στους 28 πόντους με 6/14 τρίποντα και οδήγησε την ομάδα του στην 37η νίκη τους (έχουν και 34 ήττες) που δεν τους εξασφαλίζει -σε καμία περίπτωση- αλλά τους δίνει δύναμη για τη συνέχεια...