Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να διδαχθούμε από αυτή την ήττα!»

Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να διδαχθούμε από αυτή την ήττα!»

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 27.03.2024

Ένα μεγάλο «γιατί» υπήρχε στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εκφράστηκε μετά την εντός έδρας ήττα των Μπακς από τους Λέικερς. Προηγήθηκαν με 19 πόντους στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Greek Freak δεν κατάλαβε «γιατί σταματήσαμε!».

Έκανε το 44ο triple double της καριέρας του, αστόχησε στην κρίσιμη επίθεση στο τέλος της κανονικής διάρκειας και έχασε δύο μοιραίες βολές στην δεύτερη παράταση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήταν ευχαριστημένος ούτε με την απόδοσή του, μηδέ με την συνολική παρουσία των Μπακς, που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς και κυρίως δεν κατόρθωσαν να προστατεύσουν το ισχυρό προβάδισμα που είχαν πάρει στην τέταρτη περίοδο.

Προηγήθηκαν με 19 πόντους διαφορά, οκτώ λεπτά πριν το τέλος του τελευταίου δωδεκαλέπτου και τελικά ηττήθηκαν με 128-124 έπειτα από δύο έξτρα πεντάλεπτα.

«Πρέπει να δούμε ξανά και ξανά αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να διδαχθούμε από αυτό», είπε ο Greek Freak, ο οποίος είχε 29 πόντους, έκανε ρεκόρ σεζόν με τα ριμπάουντ του (μάζεψε 21) και έδωσε στους συμπαίκτες του 11 ασίστ. Είχε όμως, 1/6 βολές συνολικά και επτά λάθη και ακολούθως παραδέχθηκε πως «πρέπει να δούμε και να μελετήσουμε γιατί... σταματήσαμε! Γιατί δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα όπως θα έπρεπε. Γιατί χάσαμε τον αγώνα. Δεν διεκδικήσαμε την μπάλα και δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε».

Το θέμα του ήταν το «γιατί» και προφανώς αυτό αναρωτήθηκε και ο ίδιος, όταν αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές 24'' πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης με το σκορ στο 124-121 υπέρ των Λέικερς. Αν τις είχε βάλει, τότε οι Μπακς θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ο ΛεΜπρόν όρμησε στο παρκέ και γκρίνιαζε για τον Γιάννη - Οι δύο φάσεις στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έγινε χαμός! (vid)
NBA

08:14 - 27.03.2024

Ο ΛεΜπρόν όρμησε στο παρκέ και γκρίνιαζε για τον Γιάννη - Οι δύο φάσεις στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έγινε χαμός! (vid)

Η... περίεργη σταυρωτή ντρίμπλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τελευταία επίθεση των Μπακς στην κανονική διάρκεια εκνεύρισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ξέσπασε από τον πάγκο των Λέικερς και ζητούσε βήματα. Ο Όστιν Ριβς που τιμώρησε τα Ελάφια στις παρατάσεις και οδήγησε τους Λιμνάνθρωπους στη νίκη, αστόχησε στην εκπνοή της τέταρτης περιόδου.

Τελικά αποχώρησαν με την 26η ήττα τους σε 72 ματς και έχουν άλλα δέκα μπροστά τους μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας για να προστατεύσουν την δεύτερη θέση στην ανατολική περιφέρεια. Πρώτοι είναι οι Μπόστον Σέλτικς και έχουν εξασφαλίσει ήδη το απόλυτο πλεονέκτημα, αλλά τους Μπακς του ακολουθούν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (44-28) και οι Νιου Γιορκ Νικς (43-28) που έχουν δύο ήττες περισσότερες.