Ο Ντόντσιτς «βλέπει» Final 4 με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Ντόντσιτς «βλέπει» Final 4 με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:40 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 26.03.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς έδωσε τις δικές του προβλέψεις για τις τέσσερις ομάδες που θα δώσουν του «παρών στο Final 4 του Βερολίνου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σλοβένου γκαρντ των Μάβερικς αυτές θα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι η Φενέρμπαχτσε.

Αν και το τζάμπολ του τελικού της EuroLeague απέχει δύο μήνες οι προβλέψεις για τον νικητή της σεζόν 2023-24 δίνουν και παίρνουν. Τη δική του εκτίμηση αναφορικά με το ποιες ομάδες θα βρίσκονται στο Βερολίνου το τριήμερο 24-26 Μαΐου προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο έδωσε ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ο 25χρονος Σλοβένος γκαρντ, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3) οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ κάνοντας triple double, προέβλεψε πως μία ισπανική, μία τούρκικη κι οι δύο ελληνικές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στο Final 4 του Βερολίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=EsCun-TkxgI

Συγκριμένα, ο Λούκα Ντόντσιτς, ανέφερε πως η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι η Φενέρμπαχτσε θα βρεθούν στη γερμανική πρωτεύουσα και θα παλέψουν για το πολυπόθητο τρόπαιο.

Ο Σλοβένος γκαρντ μπορεί να μην μελλοντολόγος, αλλά δεδομένου ότι το 2018 κατέκτησε τη EuroLeague με τη φανέλα της «Βασίλισσας» όντας ο MVP τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και του Final 4 του Βελιγραδίου τον κάνουν αυθεντία του είδους κατά κάποιον τρόπο.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει τη EuroLeague»

Πριν από μερικές μέρες ο Λούκα Ντόντσιτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης εξέφρασε την άποψή του ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει και τον φετινό τίτλο στην EuroLeague.

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τον σύλλογο είναι οι συμπαίκτες, οι προπονητές, τα παιδιά που πέρασα πολύ χρόνο μαζί τους, ακόμη και το ιατρικό επιτελείο, οι φυσιοθεραπευτές, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι. Αυτό είναι που μου λείπει περισσότερο από τον σύλλογο», είπε αρχικά ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Φακούντο Καμπάτσο:

«Ο Φάκου είναι πολύ σημαντικός. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, με πολλή ενέργεια, εξαιρετικός δημιουργός, εξαιρετικός σκόρερ. Οπότε νομίζω ότι αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσθήκες της Ρεάλ. Θα τον χρειαστούν».

Κλείνοντας, είπε: «Το να κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης back-to-back τίτλους, θα είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι πραγματικά καλές. Αλλά είμαι βέβαιος. Έχουν μια μεγάλη ομάδα, εξαιρετική προπονητική. Για αυτό έχω σιγουριά για εκείνους».