Βασίλης Σπανούλης: «Μακάρι να δούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μαζί στο Final 4» (vids)

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Βασίλης Σπανούλης: «Μακάρι να δούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μαζί στο Final 4» (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:14 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 26.03.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε το Περιστέρι σε έναν μυθικό δεύτερο γύρο στην φάση των «16» του BCL και κατέκτησε επάξια το (τιμητικό» βραβείο του κορυφαίου κόουτς της διοργάνωσης για τον μήνα Μάρτιο!

Ο Βασίλης Σπανούλης, απολύτως δίκαια, είναι ο κορυφαίος προπονητής του μήνα για το BCL!

Ο «Kill Bill» και η ομάδα του πέτυχαν κάτι που έμοιαζε αδύνατο για το Περιστέρι μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τριών αγώνων της φάσης των «16» του Basketball Champions League, καθώς, μετά από το 0-3 του πρώτου γύρου, πέτυχαν ένα θαύμα και με 3-0 στον δεύτερο πήραν την πρόκριση για τα Playoffs της διοργάνωσης.

Κάπως έτσι ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε και προπονητής του μήνα για το Basketball Champions League, με την διοργάνωση της FIBA μάλιστα να εκθειάζει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως πάνω από το 90% των πόντων των Περιστεριωτών προέρχεται μέσα από συστήματά του σε επιθέσεις μισού γηπέδου.

Για να αιτιολογήσει μάλιστα την επιλογή να τον χρίσει προπονητή του μήνα (δεν υπάρχει βραβείο), κυκλοφόρησε κάποια χαρακτηριστικά βίντεο με φάσεις της ομάδας του «Kill Bill».

Μετά από τον τιμητικό τίτλο από το Basketball Champions League, ο Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ και μίλησε μεταξύ άλλων για την Εθνική ομάδα, τους «αιώνιους» και πολλά ακόμα!

«Δεν σκεφτόμουν την προπονητική όταν έπαιζα. Το μπάσκετ κυλάει στο αίμα μου, με εκφράζει και με κάνει χαρούμενο. Νιώθω ευλογημένος», ανέφερε αρχικά, πριν μιλήσει για την Εθνική Ελλάδας:

«Ποτέ δεν κάνω κάτι αν δεν πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω καλά. Η Εθνική είναι τεράστιο κίνητρο, έχουμε όλοι καθήκον να συμβάλουμε ώστε να φέρουμε το μπάσκετ ψηλά σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι ένα σύνολο που διαθέτει μέγεθος και υψηλό IQ. Έχουμε εμπειρία, θέλουμε να τη συνδυάσουμε με το φρέσκο αίμα. Είναι μια ομάδα που θα παίξει άμυνα και θα τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Να πάρουμε το καλύτερο από τους παίκτες, να το συνδυάσουμε και να βρούμε τις κατάλληλες πεντάδες για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μια Εθνική που θα δίνει τη ψυχή της.

Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν φοβάμαι να αποτύχω ούτε να χάσω, είναι η φιλοσοφία μου. Αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες. Το θέμα είναι να βελτιώνεσαι, να δουλεύεις σκληρά όλη την εβδομάδα».

Κλείνοντας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να βρεθούν στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague, με τον ίδιο να τονίζει ότι «θα ήταν ευχής έργον να δούμε δυο ελληνικές ομάδες στο Final Four! Μακάρι να το δούμε μετά από τόσα χρόνια».

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ ουρλιάζει ανάμεσα σε οπαδούς του Περιστερίου
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

19:37 - 25.03.2024

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ ουρλιάζει ανάμεσα σε οπαδούς του Περιστερίου

Ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ «τρελάθηκε» μετά την απίθανη νίκη του Περιστερίου επί της Τενερίφης και μετά το τέλος του αγώνα γιόρτασε μαζί με τους οπαδούς της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.