Η Βίρτους διέλυσε την Μπρέσια και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό

Μάρκο Μπελινέλι

i

© Euroleague

Η Βίρτους διέλυσε την Μπρέσια και ετοιμάζεται για Παναθηναϊκό

Η Βίρτους Μπολόνια έκανε πάρτι στην έδρα της Μπρέσια και πήρε το ντέρμπι κορυφής της Ιταλίας με 87-73, με την ομάδα του Μπάνκι να στρέφει πλέον το βλέμμα της στον Παναθηναϊκό.

Η Βίρτους Μπολόνια μπορεί να είχε απουσίες, όμως στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Μπρέσια έκανε πάρτι!

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, η οποία δεν είχε τους Κορνινιέ και Χάκετ στην διάθεσή της, ζορίστηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο στην έδρα της Μπρέσια, καθώς η συνέχεια της ανήκε. Το ημίχρονο έκλεισε στο 39-44, με την Βίρτους να τρέχει ένα 17-24 και να παίρνει τα ηνία, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έπιασε διψήφιες τιμές. Μάλιστα στην τέταρτη περίοδο έπιασε ακόμα και το +20 η Βίρτους, με το τέλος του αγώνα να την βρίσκει νικήτρια με 73-87.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Βίρτους Μπολόνια έπιασε την Μπρέσια στην κορυφή και την προσπέρασε (17-7), με τους Ιταλούς να ετοιμάζονται πλέον για το κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής (29/3, 21:30), υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague.

Ο Μάρκο Μπελινέλι με 17 πόντους και 4/4 τρίποντα ήταν ο κορυφαίος της Βίρτους Μπολόνια, ενώ τον ακολούθησαν οι Ακίλε Πολονάρα (14π. και 4/4 τρ.), Αβούντου Αμπάς (13π.), Ίφε Λούντμπεργκ (12π.), Αλεσάντρο Παγιόλα (10π.).

Από την άλλη πλευρά ο Τζον Πετρουτσέλι είχε 14 πόντους, ο Τζέισον Μπέρνελ 13 και ο Σεμάι Κρίστον 11 πόντους, με τον Μίρο Μπίλαν, τον πρώην παίκτη του Περιστερίου, να φτάνει σε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 39-44, 61-73, 73-87

Η τελική κατάταξη της Basket League και το πρόγραμμα του τρίτου γύρου - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:18 - 25.03.2024

Η τελική κατάταξη της Basket League και το πρόγραμμα του τρίτου γύρου - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα, με την τελική κατάταξη της Basket League να τον βρίσκει στην πρώτη θέση, λίγο πριν ξεκινήσει ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος.