Ο Κάιρι Ίρβινγκ θέλει κι αυτός να παίξει με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Ο Κάιρι Ίρβινγκ θέλει κι αυτός να παίξει με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:11 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 16.03.2024

Με τους Ντάλας Μάβερικς διεκδικεί διάκριση στο ΝΒΑ, αλλά ο Κάιρι Ιρβινγκ έχει το νου του στο... καλοκαίρι. Τότε που επιθυμεί να επιστρέψει στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και να αγωνιστεί με τους... εκλεκτούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι Αμερικάνοι έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την θεωρητική εφαρμογή του project τους για την επιστροφή τους στην κορυφή μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι πρόσφατες αποτυχίες με πιο... φρέσκια την τέταρτη -εκτός μεταλλίων- θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 τους έχουν δημιουργήσει την ανάγκη, την επόμενη φορά που θα λάβουν μέρος σε μία μεγάλη διοργάνωση να το κάνουν με την μεγαλύτερη δυναμική και το πλουσιότερο ταλέντο τους σε επίπεδο μονάδων. Και αυτή η «επόμενη φορά» θα είναι στο Παρίσι, για την τελική φάση της σπουδαιότερης και ιστορικά πιο βαρύνουσας αθλητικής διοργάνωσης.

Τότε, που ο Κέβιν Ντουράντ των Φοίνιξ Σανς θα επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θα συναντήσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς και τον Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι σούπερ σταρς έχουν ξεκαθαρίσει πως θα κάνουν ένα reunion, αρκεί βέβαια να είναι υγιείς, ενώ ήδη η ομοσπονδία ως οργανισμός έχει ενημερώσει πως υπάρχει ήδη ένα επίκεντρο 7-8 αθλητών πάνω στους οποίους θα στήσουν την ομάδα. Και πέραν από τους τρεις προαναφερθέντες ρόλο αναμένεται να έχουν και οι Ντέβιν Μπούκερ, Τζέισον Τέιτουμ, Τζοέλ Εμπίντ και Τζρου Χόλιντεϊ.

Ανάμεσά τους θέλει να είναι και ο Κάιρι Ιρβινγκ των Ντάλας Μάβερικς, όπως αποκάλυψε ο Σαμς Χαράνια του The Athletic και μπορεί ο 31χρονος φαντασμαγορικός γκαρντ να μην είναι πολύ αγαπητός στο... σύστημα, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να προσθέσει κι άλλη λάμψη.

Αλήθεια τι κάνει ο Μίτσιτς στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ; (vids)
NBA

13:41 - 16.03.2024

Αλήθεια τι κάνει ο Μίτσιτς στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ; (vids)

Στην πραγματικότητα η rookie σεζόν του Βασίλιε Μίτσιτς στις ΗΠΑ είναι χωρισμένη στα δύο. Ξεκίνησε υποτονικά από την Οκλαχόμα, αλλά τον Φλεβάρη μετακόμισε στη Σάρλοτ και με τους Χόρνετς έχει γίνει αυτό που όλοι περίμεναν: Ένας πρωταγωνιστής (και) στο ΝΒΑ!

Επίσης, αγωνιστικά ταιριάζει με το υλικό που θέλουν να παρατάξει η Team USA, έχει παίξει στην ίδια ομάδα με τον Ντουράντ και τον ΛεΜπρόν, ενώ στο παρελθόν έχει συνεισφέρει σε δύο χρυσά μετάλλια: Και στο Παγκόσμιο της Ισπανίας το 2014, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).