Το ασύλληπτο ρεκόρ του Κάιρι Ίρβινγκ σε αγώνες που τελειώνουν σειρές

Κάιρι Ίρβινγκ

i

@Photo by Tim Warner/Getty Images

Το ασύλληπτο ρεκόρ του Κάιρι Ίρβινγκ σε αγώνες που τελειώνουν σειρές

Χρήστος Τσάλτας 10:24 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 18.05.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έβαλε την υπογραφή του σε ακόμα μια νίκη των Ντάλας Μάβερικς και παράλληλα διατήρησε ένα εκπληκτικό ρεκόρ που έχει σε αγώνες που τελειώνουν σειρές playoffs.

Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Με αυτό το μότο πορεύεται ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος φέτος, έχοντας στο πλευρό του τον Λούκα Ντόντσιτς, οδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς. Παρά τις «μουρμούρες» και τα δημοσιεύματα που έλεγαν πως οι δύο σταρ δεν θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν, ο Uncle Drew φροντίζει να δίνει απαντήσεις.

Όπως έκανε και στο Game 6 της σειράς των Μαβς κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς, στο Τέξας. Εκεί όπου η ομάδα του Τζέισον Κιντ έφτασε στη νίκη με 114-101 και πήρες την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης, μετρώντας αντίστροφα για το match up με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ
NBA

08:18 - 04.05.2024

Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα βράδυ και οι Ντάλας Μάβερικς έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά της Δύσης (114-101 τους Κλίπερς), την ώρα που οι Ορλάντο Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (103-96).

Το κοντέρ έγραψε 30 πόντους για τον Kai, με 28 εξ αυτών να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όπου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έκανε τη διαφορά για την ομάδα του στα κρίσιμα σημεία. Παράλληλα όμως με την επικράτηση αυτή, αλλά και την σπουδαία εμφάνιση του δευτέρου μέρους, ο Ίρβινγκ συνέχισε ένα σερί που ελάχιστοι παίκτες διαθέτουν στη συλλογή τους.

Ο Ίρβινγκ μετράει 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε αγώνες playoffs που κλείνουν σειρές. Ένα ρεκόρ μοναδικό στα χρονικά, που δείχνει την συνέπεια του χαρισματικού πλέι μέικερ, ο οποίος έχει τον τρόπο να παίζει σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του την κρίσιμη ώρα.

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε πως «αυτό το 13-0 δεν είναι τοι πραγματικό μου ρεκόρ στα playoffs του ΝΒΑ. Απλώς ξέρω τι χρειάζεται για να μπορέσει η ομάδα να ξεπεράσει τον αντίπαλο όταν έρθει η ώρα τον close out αγώνων».

Δείτε πώς ο Ίρβινγκ οδήγησε στη νίκη τους Μάβερικς στο Game 6 της σειράς κόντρα στους Κλίπερς.