Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ
i

@Photo by Ron Jenkins/Getty Images

Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ

Χρήστος Τσάλτας 08:18 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:58 - 18.05.2024

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα βράδυ και οι Ντάλας Μάβερικς έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά της Δύσης (114-101 τους Κλίπερς), την ώρα που οι Ορλάντο Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (103-96).

Ο πρώτος γύρος των φετινών playoffs του ΝΒΑ περνάει σιγά σιγά στην ιστορία, με τις ομάδες να τσεκάρουν τα εισιτήριά τους για τα ημιτελικά των Περιφερειών τους και τη δράση να παραμένει καταιγιστική.

Μετά την εμφατική επικράτηση στο Game 5 του Λος Άντζελες, οι Ντάλας Μάβερικς είχαν «χρυσή» ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά με τους Κλίπερς στην έδρα τους. Η ομάδα του Τζέισον Κιντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, με τους δύο ηγέτες της να κάνουν σπουδαία πράγματα για άλλη μια νύχτα.

Τέλος ο Χαμ από τους Λέικερς
NBA

21:28 - 03.05.2024

Τέλος ο Χαμ από τους Λέικερς

Παρελθόν από τον πάγκο των Λέικερς αποτελεί ο κόουτς Χαμ, αφού σύμφωνα με τον Σαμς Χαράνια η ομάδα του Λος Άντζελες τον απέλυσε.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έδωσε τον τόνο με 30 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, για να ακολουθήσει ο Λούκα Ντόντσιτς με 28 πόντους και 13 ασίστ και οι Μαβς να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τα ημιτελικά της Δύσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με μειονέκτημα έδρας. Σημαντική και η συνεισφορά του Πι Τζέι Ουάσιγκτον με 14 πόντους και 4/9 σουτ, την ώρα που οι Κλίπερς, οι οποίοι αγωνίστηκαν εκ νέου χωρίς τον Καουάι Λέοναρντ είχαν πρώτο βιολί, επιθετικά τον Νόρμαν Πάουελ με 20 πόντους, ενώ 18 πόντους μέτρησε ο Πολ Τζορτζ και 16, με 13 ασίστ, ο Τζέιμς Χάρντεν.

Το άλλο παιχνίδι της βραδιάς ήταν μια ακόμα αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στις ομάδες που αρνούνται να δουν την σεζόν τους να τελειώνει από τώρα. Οι Ορλάντο Μάτζικ ήθελαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για ακόμα μια φορά και το κατάφεραν, απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη σειρά στα 6 παιχνίδια.

Ο Πάολο Μπανκέρο πρόσθεσε ακόμα μια ηγετική εμφάνιση με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Φραντζ Βάγκνερ να προσθέτει 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ μέτρησε ο Τζέιλεν Σαγκς. Στην αντίπερα όχθη, οι 50 πόντοι που πέτυχε ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν ήταν αρκετοί, με τον Ντάριους Γκάρλαντ να προσθέτει 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Οι δύο ομάδες ωστόσο θα λύσουν τις διαφορές τους σε Game 7 με φόντο την πρόκριση και το «ματσάρισμα» με τους Μπόστον Σέλτικς.