Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο: Ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες! (vid)
i

© EOK

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο: Ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες! (vid)

Sportal newsroom 14:59 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 27.03.2024

Ο Ρικ Πιτίνο εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα την Τετάρτη το μεσημέρι (27/3) επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΟΚ, παρακολούθησε την προπόνηση της Εθνικής Εφήβων και επισημοποιήσει τη νέα συνεργασία του με τις εθνικές ομάδες.

Ο Ρικ Πιτίνο στην συγγραφή της προσωπικής του ιστορίας στους πάγκους, έχει να επιδείξει μία πορεία στα όρια του θρύλου στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, συνεχίζει να το κάνει με το Σεντ Τζον'ς της Νέας Υόρκης πλέον, έχει δουλέψει στο ΝΒΑ (Νικς, Σέλτικς), ενώ έχει έρθει και στη χώρα μας για να εργαστεί και να μεταλαμπαδεύσει γνώση. Το έκανε για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Τώρα, επέστρεψε στη χώρα μας και την Τετάρτη (27/3) βρέθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο αυτής, Βαγγέλη Λιόλιο, τον γενικό διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων, Δήμο Ντικούδη και συζήτησαν τη νέα τους συνεργασία.

O 71χρονος Αμερικανός προπονητής, παρακολούθησε την προπόνηση της Εθνικής Εφήβων, που προετοιμάζεται για το τουρνουά «Αλμπερτ Σβάιτσερ» που θα γίνει το Μανχάιμ της Γερμανίας (30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου) και αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΟΚ για μία διευρυμένη συνεργασία του ίδιου με την Ομοσπονδία. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν ρόλο ειδικού συμβούλου κυρίως σε θέματα ανάπτυξης του αθλήματος και στοχεύει να... περάσει τα δομικά στοιχεία και την τεχνογνωσία που έχει στηρίξει πάνω τους την καριέρα του στην Αμερική.

«Το βασικό ζητούμενο για το ελληνικό μπάσκετ είναι να υπάρξει σωστή ανάπτυξη των νέων παικτών, όχι μόνο για να είναι καλοί για τις ομάδες τους, αλλά και για την Εθνική ομάδα», είπε ο ίδιος ο Πιτίνο και κατέληξε πως «αυτό είναι το κλειδί για να δούμε πόσοι μπορούν να γίνουν ο επόμενος Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης, η δημιουργία αυτού του συστήματος είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Ο Ρικ Πιτίνο κοντά στις Εθνικές ομάδες»

«Ο θρύλος του κολλεγιακού μπάσκετ και πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών, Ρικ Πιτίνο… επιστέφει.

Ο καταξιωμένος κόουτς ο οποίος απέκτησε ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας και το μπάσκετ της, αποδέχθηκε την πρόταση μιας διευρυμένης συνεργασίας, του ίδιου και των συνεργατών τους, σε θέματα ανάπτυξης προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολλεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

O Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε τι σκεφτόταν πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα ιδέα, η γυναίκα μου μού είπε να πάω...» (vid)
EUROLEAGUE

15:04 - 12.03.2024

O Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε τι σκεφτόταν πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα ιδέα, η γυναίκα μου μού είπε να πάω...» (vid)

Από τις ΗΠΑ και μέσω του podcast «Pardon My Take», ο Ρικ Πιτίνο θυμήθηκε τις μέρες που του έκανε πρόταση ο Παναθηναϊκός, πριν από έξι χρόνια. Ενημέρωσε ποιος τον παρότρυνε να έρθει στην Ελλάδα και τι εικόνα είχε για την χώρα μας και την Euroleague...

Σήμερα (27/3), ο κόουτς Πιτίνο συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, τον γενικό διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη όπου και συζήτησαν το βασικό πλάνο αυτής της συνεργασίας, ενώ παρακολούθησε μαζί με συνεργάτες του από κοντά και την προπόνησης της Εθνικής εφήβων, ενόψει της συμμετοχής της στο τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» στο Μανχάιμ».