O Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε τι σκεφτόταν πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα ιδέα, η γυναίκα μου μού είπε να πάω...» (vid)

O Ρικ Πιτίνο αποκάλυψε τι σκεφτόταν πριν έρθει στον Παναθηναϊκό: «Δεν είχα ιδέα, η γυναίκα μου μού είπε να πάω...» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:04 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 12.03.2024

Από τις ΗΠΑ και μέσω του podcast «Pardon My Take», ο Ρικ Πιτίνο θυμήθηκε τις μέρες που του έκανε πρόταση ο Παναθηναϊκός, πριν από έξι χρόνια. Ενημέρωσε ποιος τον παρότρυνε να έρθει στην Ελλάδα και τι εικόνα είχε για την χώρα μας και την Euroleague...

Ο Ρικ Πιτίνο ανήκει σε αυτή τη γενιά και σε αυτή την κατηγορία των προπονητών, που στις ΗΠΑ έγραψαν ιστορία με την επίδρασή τους στο Κολεγιακό πρωτάθλημα. Έκανε το πέρασμά του από το ΝΒΑ, αλλά στο NCAA οδήγησε ομάδες-σχολεία σε διακρίσεις και τρόπαια και οι Αμερικάνοι τον θεωρούν κάτι σαν... γκουρού στον τομέα του.

Ο ιδιαίτερος και αλέγκρο χαρακτήρας του, πολλές φορές τον φέρνει στην επιφάνεια για τις δηλώσεις του και για τις ιστορίες που όμορφα αφηγείται τις περισσότερες φορές.

Πλέον, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Σεντ Τζον'ς της Νέας Υόρκης, ενώ στη μεγάλη του πορεία, έφθασε να κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού (2018-20) και για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργάσθηκε και ως ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ελλάδα.

Την παρουσία του στην χώρα μας θυμήθηκε και την περιέγραψε για μία ακόμα φορά. Ως καλεσμένος στο Podcast «Pardon My Take», ο Ρικ Πιτίνο γύρισε τον χρόνο πίσω και εστίασε τη μνήμη του στο τι σκέφτηκε και τι ένοιωσε την πρώτη φορά που του μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τις προπονητικές του υπηρεσίες.

«Θυμάμαι ήταν μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα», ξεκίνησε λέγοντας ο Πιτίνο και «μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου και μου είπε "κόουτς θα ήθελες να πας στον Παναθηναϊκό να προπονήσεις;"». Και τότε του είπε: «"Τι είναι αυτό;"», γιατί δεν είχε ιδέα ότι ήταν «μία διάσημη ομάδα στην Ελλάδα που είχε κατακτήσει έξι φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», όπως του είπαν εξ αρχής.

Εκείνη τη στιγμή, «δεν είχα ιδέα για το τι είναι η EuroLeague και δεν είχα ξανάρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν απάντησα για αρχή». Μετά από μία εβδομάδα όμως, το τηλέφωνό του ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά του είπαν: «Έχεις 48 ώρες για να αποφασίσεις». Τότε η γυναίκα του τού είπε «"πρέπει να πας" και της είπα "να πάω στην Ελλάδα;". Ήταν παραμονή Χριστουγέννων...».

O Ρικ Πιτίνο ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό για το Final 4
EUROLEAGUE

17:12 - 01.03.2024

O Ρικ Πιτίνο ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό για το Final 4

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο σε ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να βρεθεί στο Final 4 του Βερολίνου εφόσον οι πράσινοι καταφέρουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο της Euroleague.

Τελικά πήγε «και μάλιστα μόνος μου. Είπα στη γυναίκα μου, πακετάρισε τα ρούχα σου και φύγαμε, αλλά μου ξεκαθάρισε πως "εσύ θα πακετάρει, εγώ δεν θα έρθω μαζί σου". Μπήκα στο αεροπλάνο, έφθασα στην Ελλάδα και είχα δύο υπέροχα χρόνια εκεί! Έγινα Ομοσπονδιακός προπονητής για ένα σύντομο διάστημα και πέρασα πολύ ωραία. Έμαθα ένα διαφορετικού είδους μπάσκετ, είναι μία διαφορετικού τύπου επίθεση από αυτή που έχουμε συνηθίσει στις ΗΠΑ και γενικά έμαθα πολλά πράγματα. Ήταν σπουδαία για μένα αυτή η εμπειρία».