O Ρικ Πιτίνο ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό για το Final 4

Ρικ Πιτίνο

O Ρικ Πιτίνο ονειρεύεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό για το Final 4

Sportal newsroom 17:12 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 01.03.2024

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο σε ανάρτησή του έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να βρεθεί στο Final 4 του Βερολίνου εφόσον οι πράσινοι καταφέρουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση μέσα στη μαδρίτη, επικρατώντας της Ρεάλ με σκορ 96-87 και το γεγονός αυτό έχει ανοίξει... την όρεξη των φίλων του συλλόγου!

Ανάμεσά τους και ένας πρώην προπονητής της ομάδας που αν και δεν πέρασε πολλά χρόνια στο ΟΑΚΑ, δέθηκε με τους πράσινους και τους έχει στην καρδιά του. Ο λόγος για τον Ρικ Πιτίνο που σε κάθε ευκαιρία σχολιάζει τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού.

Έτσι συνέβη και μετά το... έπος της Μαδρίτης. Ο Αμερικανός σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια σχολίασε την εμφάνιση, επισημαίνοντας ότι ήδη κάνει σχέδια για να βρεθεί στο Final Four του Βερολίνου:

«Συνέχισε έτσι Παναθηναϊκέ. Κάνω κράτηση στο Βερολίνο για να σε υποστηρίξω», ανέφερε στο twitter ο πρώην κόουτς της Αθηναίκής ομάδας.

Ο Ρικ Πιτίνο διατέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού από το 2018 έως το 2020. Ο ίδιος μάλιστα από το 2019 μέχρι το 2021 είχε κάτσει και στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ο Πιτίνο είναι ο μόνος προπονητής που οδήγησε τρία διαφορετικά κολλέγια (Πρόβιντενς, Κεντάκι και Λούισβιλ) σε Final Four. Ακόμα, είναι ένας από τους τέσσερις μόνο προπονητές της ιστορίας του NCAA (μαζί με τους Ντιν Σμιθ, Μάικ Κρζίζεφσκι και Τζιμ Μπόεχαϊμ) που οδήγησαν την κολλεγιακή τους ομάδα στο Final Four σε τέσσερις ξεχωριστές δεκαετίες, ένας από τους τρεις προπονητές (μαζί με τους Ρόι Ουίλιαμς και Τζακ Γκάρντνερ) που έχουν οδηγήσει δύο διαφορετικές ομάδες σε τουλάχιστον δύο Final Four και ένας από τους δύο μόνο προπονητές (μαζί με τον Ουίλιαμς) που έχουν οδηγήσει δύο διαφορετικές ομάδες σε τουλάχιστον τρία Final Four την καθεμία.