Μητσοτάκης: «Το μπάσκετ είναι πιο... μπροστά απ' το ποδόσφαιρο - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να πάνε Final 4» (vids)

Μητσοτάκης: «Το μπάσκετ είναι πιο... μπροστά απ' το ποδόσφαιρο - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να πάνε Final 4» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:41 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 12.03.2024

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αταιριαστοι» του ΣΚΑΪ και μίλησε μεταξύ άλλων για την οπαδική βία, την σύγκριση του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ, αλλά και την πεποίθησή του πως στην τελική φάσης της EuroLeague οι δύο ελληνικές ομάδες θα είναι... εκεί!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (12/3) στο στούντιο του ΣΚΑΪ ως καλεσμένος της εκπομπής «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνος και ο Χρήστο Κούτρα.

Το πεδίο της συζήτησης ήταν ευρύ και ο Πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και να ξεκαθαρίσει αρκετά ζητήματα της επικαιρότητας και ένα από αυτά είχε να κάνει με το αθλητισμό και τα φαινόμενα αθλητικής βίας. Ένα ακόμα, είχε να κάνει με τις εντυπώσεις του για την εξέλιξη του μπάσκετ, αλλά και την εκτίμησή του για την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην EuroLeague. Λίγες ώρες πριν την συνάντησή τους στο ΣΕΦ για το ντέρμπι αιωνίων της Πέμπτης (14/3).

«Θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις που κάναμε, το δραστικό κλείσιμο των γηπέδων, οι αυτοματοποιημένες ποινές, που επιβάλλονται ποια χωρίς "μα και μου" και χωρίς αστερίσκους, μέχρι στιγμής, το τονίζω αυτό, μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρώντας πως «είναι στενάχωρο για εμάς ως φιλάθλους να βλέπουμε άδεια γήπεδα, αλλά ως Κυβέρνηση μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός πως φαίνεται τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο να είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Από την άλλη, στο μπάσκετ ως χώρα «έχουμε φύγει πολύ πιο μπροστά και βλέπουμε εικόνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην EuroLeague με πολλά νέα παιδιά στο γήπεδο, μαζί με τις οικογένειες τους. Έγινε και στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ αυτό με μεγάλη επιτυχία. Έτσι θέλουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πιστεύω και στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να το θέλουν όλοι. Κι όταν αναφέρομαι σε όλους, αναφέρομαι και στους παράγοντες των ομάδων», σημείωσε για να δώσει και το στίγμα του.

Κι όταν οι οικοδεσπότες για να... ελαφρύνουν και το κλίμα, μένοντας στο μπάσκετ, του ζήτησαν μία εκτίμηση για την EuroLeague, o Μητσοτάκης κατέληξε: «Μπορούν και οι δύο να πάνε στο Final Four. Μακάρι να τα καταφέρουν και ο καλύτερος να σηκώσει την κούπα».