Επίθεση ισλαμιστών χάκερ στο σάιτ της Μακάμπι - Το μήνυμα που άφησαν και η φωτογραφία που... τρόμαξε το Ισραήλ
i

Screenshot από την ανάρτηση των χάκερ στο site της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Επίθεση ισλαμιστών χάκερ στο σάιτ της Μακάμπι - Το μήνυμα που άφησαν και η φωτογραφία που... τρόμαξε το Ισραήλ

Γιώργος Γαβριλάκης 10:17 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 07.11.2023

Ο ιστότοπος της Μακάμπι Τελ Αβίβ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερ, που άφησαν εικόνες και μηνύματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού, ενημερώνοντας παράλληλα πως «η νίκη του Αλλάχ είναι κοντά».

Ένας μήνας ακριβώς συμπληρώθηκε από την... επιστροφή στην πολεμική πραγματικότητα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Στις 7 του Οκτωβρίου ξεκίνησαν να ακούγονται οι σειρήνες του πολέμου που δεν έχουν κοπάσει από τότε, ενώ θα θύματα αυξάνονται καθημερινά. 

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η ισραηλινή επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» που στόχο έχει την εξαφάνιση της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, ωστόσο δεν φαίνεται πως βρισκόμαστε στο τέλος μίας αιματηρής σύρραξης, αλλά περισσότερο πλησιάζουμε στην κορύφωσή της και στις τραγικές συνέπειες αυτής. 

Η αγωνιστική δράση προφανώς και έχει «παγώσει» στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, είτε αυτές αναβάλλονται, είτε προσπαθούν οι σύλλογοι να βρουν έδρα μακριά από το Ισράηλ, αλλά και την αφιλόξενη γι' αυτούς Τουρκία. 

Οι επιθέσεις από τις δύο αντίμαχες πλευρές συνεχίζονται και εσχάτως δεν περιλαμβάνουν μόνο στρατιωτικές επιδρομές, αλλά και... διαδικτυακές. Συγκεκριμένα ισλαμιστές χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μάλιστα η ανάρτηση που έκαναν στον ιστότοπο της «ομάδας του λαού» ήταν απειλητική. 

Αναρτήθηκε μία φωτογραφία ενός Παλαιστίνιου μαχητή (ή έστω μαχητή με τα διακριτικά της Παλαιστίνης) και ο τίτλος που συνοδεύτηκε αυτή ήταν ο εξής: «Η νίκη του Αλλάχ είναι κοντά». Παράλληλα το site γέμισε με απειλητικά μηνύματα και με αναφορές στήριξης στη Χαμάς, αλλά και στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. 

Επίσης, πέραν από τον ιστότοπο της πιο ιστορικής και επιτυχημένης ομάδας του Ισραήλ «κατέρρευσαν» και οι αντίστοιχοι διαδικτυακοί χώροι της Μακάμπι Νετάνια και της Χάποελ Μπερ Σεβά. Έμεινα εκτός λειτουργίας για τρεις ώρες και έπειτα επέστρεψαν online κι αφού πρώτα είχαν διαγραφεί οι απρόοπτες και απειλητικές αναρτήσεις.