Επίθεση Πριτζιόνι σε Αταμάν: «Πρέπει να σέβεται!»

Επίθεση Πριτζιόνι σε Αταμάν: «Πρέπει να σέβεται!»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:36 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 17.05.2024

O πρώην σταρ της Euroleague, ΝΒΑer και νυν κόουτς της Αργεντινής, Πάμπλο Πριτζιόνι, άκουσε τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν για τα παράπονα που έχει από τους παίκτες του και ειδικά από τον Λούκα Βιλντόζα στον Παναθηναϊκό και... αντέδρασε.

Ο Πάμπλο Πριτζιόνι εξ αποστάσεως ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν που επικεντρώθηκαν στην απόδοση του Λούκα Βιλντόζα και ως Αργεντίνος, συμπατριώτης του γκαρντ του Παναθηναϊκού, αλλά και ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας από την Λατινική Αμερική, θέλησε να εξηγήσει στον Τούρκο προπονητή των «πρασίνων» την δική του θεώρηση των πραγμάτων.

«Θα έπρεπε ο Αταμάν να δείχνει περισσότερο σεβασμό στους παίκτες και να τους βοηθάει να παίζουν καλύτερα αντί να τους κατηγορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε ο 46χρονος, πρώην αστέρι της Euroleague με την Μπασκόνια και την Ρεάλ Μαδρίτης (2003-2009, 2016-17), αλλά και NBAer με τους Νικς, τους Ρόκετς και τους Κλίπερς από το 2012 έως το 2016.

Ο Πριτζιόνι λοιπόν, που πέραν από κόουτς της Αργεντινής, είναι και βοηθός προπονητή στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, εκφράστηκε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» (τέως twitter) και στην πραγματικότητα πέραν από τον Βιλντόζα ήθελε ως πρώην παίκτης να υπερασπιστεί όλους όσους θεωρεί πως εξέθεσε ο Αταμάν με μία δήλωσή του μπροστά στην κάμερα. Όσο ειλικρινής, αυθόρμητη και χωρίς κακία μπορεί να ήταν αυτή...

«Μερικοί δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού»: Ο Αταμάν είπε ακριβώς την ίδια φράση όπως ο Ομπράντοβιτς το 2009! (vid)
EUROLEAGUE

19:43 - 09.04.2024

«Μερικοί δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού»: Ο Αταμάν είπε ακριβώς την ίδια φράση όπως ο Ομπράντοβιτς το 2009! (vid)

Το ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν εξαιτίας της απόδοσης των παικτών του στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, είχε ακόμα και ίδιες ατάκες από το αντίστοιχο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν από 15 χρόνια.

Η συγκεκριμένη «καυτή» ατάκα του Αταμάν ήρθε λίγο μετά την πολύ δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ρόδο για το Top 6 της Stoiximan Basket League. Τότε που ο Βιλντόζα πήρε χρόνο και ρόλο, αλλά είχε μόλις 3 πόντους με 1/7 σουτ και οι πρωτοπόροι της κατάταξης του ελληνικού πρωταθλήματος παραλίγο να χάσουν από τον Κολοσσό.

Πιο αναλυτικά, ο Αταμάν είχε πει στην κάμερα της ΕΡΤ πως «πρέπει να κάνω και παράπονα για ορισμένους παίκτες. Ο Βιλντόζα είχε 1/7 σουτ εντός πεδιάς. Όλοι πρέπει να παίζουν καλά σε κάθε παιχνίδι. Παίκτες όπως ο Βιλντόζα δεν μπορούν να παίρνουν τόσα σουτ και να κάνουν τέτοιες επιλογές. Δεν γίνεται έτσι να ζητούν παραπάνω χρόνο στην Euroleague. Θα πείτε πως κάνω επίθεση στον παίκτη μου, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα. Επίσης, η απόδοση του Μήτογλου έχει... πέσει τελευταία».