Ο Αταμάν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας πήρε δώρο τη φανέλα της Μόναχο 1860 και όχι της Μπάγερν

Ο Αταμάν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας πήρε δώρο τη φανέλα της Μόναχο 1860 και όχι της Μπάγερν

Γιώργος Γαβριλάκης 11:39 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 03:58 - 15.05.2024

Αμέσως μετά τη νίκη επί της Μπάγερν, ο γενικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδας Μόναχο 1860, συνάντησε τον Εργκίν Αταμάν και του προσέφερε την γαλάζια εμφάνιση του συλλόγου με το 66 στην πλάτη. Το νούμερο συμβολίζει ένα κοινό στοιχείο που έχει ο Τούρκος με τους Βαυαρούς.

Οι φίλαθλοι της Μόναχο 1860 κάθε φορά που η Μπάγερν χάνει, το διασκεδάζουν ιδιαιτέρως. Και ναι μεν δεν βλέπουν εδώ και χρόνια τις ομάδες τους στις μεγάλες κατηγορίες, κυρίως του ποδοσφαίρου, γιατί στο μπάσκετ δεν έχουν... παράδοση, παρόλα αυτά υποστηρίζουν με πάθος μία ιστορική ομάδα της Βαυαρίας.

Η κόντρα τους με την Μπάγερν ξεκινάει από τα χρόνια της Ναζιστικής Γερμανίας (1933-1945). Τότε που διεκδικούσαν με αξιώσεις και οι δύο το πρωτάθλημα στην βόρεια περιφέρεια. Την τελευταία φορά πάντως, που η Μόναχο 1860 πανηγύρισε τον τίτλο στην ποδοσφαιρική Bundesliga ήταν το 1966 και αυτή ήταν η πρώτη και η μόνη κατάκτησή της. Και συνδυάστηκε, με την χρονιά που γεννήθηκε ο Εργκίν Αταμάν. Έτσι, προέκυψε το... δώρο!

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά
EUROLEAGUE

08:17 - 06.04.2024

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά

Υπάρχουν τρία σενάρια που μπορεί να προκύψουν την τελευταία αγωνιστική και να οδηγήσουν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στα Playoffs της Euroleague. Και στα τρία θα πρέπει κατ' αρχάς οι «πράσινοι» να χάσουν από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την 34η και τελευταία αγωνιστική, ενώ υπάρχει ακόμα και η περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας...

Με το που τελείωσε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη νίκη του επί της Μπαγερν στο BMW Park, για την 33η αγωνιστική της Euroleague, ο τζένεραλ μάνατζερ της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μόναχο 1860, Φατίχ Ασλάν, συνάντησε τον Τούρκο και του προσέφερε την γαλάζια φανέλα της ομάδας που καθοδηγεί διοικητικά με τον αριθμό που αντικατοπτρίζει μία ιστορική χρονιά για τον σύλλογο και το έτος γέννησης του Εργκίν Αταμάν.

Ο κόουτς των «πρασίνων» από το χαμόγελό του φαίνεται να διασκέδασε την συνάντηση αυτή, μόνο που μάλλον αυτό υπάρχει στο πρόσωπό του, όχι τόσο για το δώρο, αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητα των παικτών του στο παρκέ.