Ο Αταμάν «τα χώνει» στους διαιτητές της Τουρκίας: «Χαμηλό το επίπεδό τους»

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Ο Αταμάν «τα χώνει» στους διαιτητές της Τουρκίας: «Χαμηλό το επίπεδό τους»

Νίκος Καλαμπάκας 16:34 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 28.05.2023

Τα είπε έξω από τα δόντια ο Αταμάν για τη διαιτησία στην Τουρκία μετά τη νίκη της Εφές επί της Νταρουσάφακα. Ο κόουτς που από το καλοκαίρι φέρεται ότι θα συνεχίσει στη Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, έκανε επίθεση στη Επιτροπή Διαιτησίας της χώρας του, επισημαίνοντας ότι οι ρέφερι δεν είναι για το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Μπορεί η Εφές να έριξε 100 πόντους στη Νταρουσάφακα (104-94) και να μη δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στη σειρά τους για το πρωτάθλημα της Τουρκίας, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Εργκίν Αταμάν να κάνει εκτενή αναφορά στη διαιτησία και το χαμηλό της επίπεδο. 

Ενές Καντέρ: «Αν συναντήσω ποτέ τον Ερντογάν θα τον φτύσω στη μούρη» (vids)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:38 - 28.05.2023

Ενές Καντέρ: «Αν συναντήσω ποτέ τον Ερντογάν θα τον φτύσω στη μούρη» (vids)

Σε λίγες ώρες ο Ενές Καντέρ θα ξέρει αν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Αυτό θα εξαρτηθεί από την επανεκλογή ή όχι του Ταγίπ Ερντογάν και o πρώην παίκτης του ΝΒΑ εξηγεί την κατάσταση με δηλώσεις του σε ελληνικά τηλεοπτικά μέσα.

Ο κόουτς που οδήγησε δύο φορές την Εφές στην κορυφή της Ευρώπης, τόνισε ότι η λίγκα της χώρας του έχει το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, όχι όμως και την ανάλογη διαιτησία: 

«Πρέπει να το πω αυτό», είπε ο Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα εξήρε το παιχνίδι της ομάδας του: «Παρακολουθώ στενά τους αγώνες των πλέι οφ στο πρωτάθλημά μας από χθες. Με αυτούς τους διαιτητές, υπάρχουν ανεξήγητα σφυρίγματα που συνεχίζονται σε όλη τη σεζόν. Είδαμε την Νταρουσάφακα να κερδίζει 32 ελεύθερες βολές. Παρακολούθησα και άλλα παιχνίδια».

Στη συνέχεια κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Τουρκίας, να επέμβει:

«Κάνω έκκληση στην MHK (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Τουρκίας). Θα πρέπει να αυτούς τους αγώνες των πλέι οφ να είναι πιο προσεκτικοί, διασφαλίζοντας ότι οι διαιτητές έχουν περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση και είναι πιο προετοιμασμένοι. Είχαμε μόνο έναν Τούρκο διαιτητή στην EuroLeague την τελευταία δεκαετία. ενώ σε όλη την Ευρώπη, τρεις ή τέσσερις διαιτητές διευθύνουν αγώνες».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος προπονητής μίλησε για το τουρκικό πρωτάθλημα:

«Το τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη», είπε. «Αυτό έχει ήδη φανεί στους αγώνες των πλέι οφ. Αλλά για κάποιο λόγο, οι διαιτητές μας δεν μπορούν να προβιβαστούν στο επόμενο επίπεδο. Το είδαμε και σήμερα. Παρακολούθησα επίσης τους αγώνες που παίχτηκαν στα πλέι οφ χθες το βράδυ. Ως εκ τούτου, καλώ το MHK, προτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία», κατέληξε.