O Ερυθρός Αστέρας βρήκε τον περιφερειακό που έψαχνε - Κοντά σε συμφωνία με πρώην συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο (vid)
i

© photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

O Ερυθρός Αστέρας βρήκε τον περιφερειακό που έψαχνε - Κοντά σε συμφωνία με πρώην συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:52 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 14.01.2024

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κοιτάει την αγορά του ΝΒΑ για την ενίσχυση του Ερυθρού Αστέρα και ο Τζαβόντε Σμαρτ είναι ο παίκτης που επιθυμεί να ενισχύσει την περιφέρεια μετά τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς.

O τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς και η εκτίμηση των ιατρών για απαραίτητη απουσία του μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου δημιούργησε την ανάγκη στον Ερυθρό Αστέρα για μία προσθήκη που θα ενισχύσει την περιφέρειά του. Η πρώτη σκέψη αφορούσε στον ελεύθερο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος γνωρίζει τα λημέρια της EuroLeague, αλλά τελικά δεν είναι έτοιμος (σωματικά) να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο.

Έτσι, ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, προσανατολίστηκε στην αγορά του ΝΒΑ και εκεί εντόπισε τον παίκτη που χρειάζεται η ομάδα του. Πρόκειται για τον Τζαβόντε Σμαρτ, τον 24χρονο γκαρντ, ο οποίος τη σεζόν 2021-22 ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στους Μαϊάμι Χιτ και στους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έχει αγωνιστεί στην G-League με την θυγατρική ομάδα των Σίξερς (Ντέλαγουερ Μπλου Κοτς) και έχει καταγράψει 20,3 πόντους και 5,5 ασίστ και είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με το Basketnews, οι δύο πλευρές, δηλαδή ο Αμερικανός αθλητής και ο Ερυθρός Αστέρας, βρίσκονται σε συζητήσεις και μάλιστα αυτές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. 

Ο Σμαρτ είναι πολύ χαρισματικός επιθετικός, με σούπερ μακρινό σουτ και είναι χαρακτηριστικό πως πριν από έναν μήνα κόντρα στην θυγατρική ομάδα των Ράπτορς στη G-League έβαλε 40 πόντους με 10 τρίποντα. Το γεγονός ότι δεν έχει... ιδέα από ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι το μόνο αρνητικό στην περίπτωσή του, ειδικά από τη στιγμή που «πρέπει» να ενσωματωθεί μεσούσης της περιόδου χωρίς χρονικά περιθώρια προσαρμογής. 

Διότι, ο Ερυθρός Αστέρας μετά από 21 αγωνιστικές στην EuroLeague έχει μόλις 9 νίκες και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.