Ο Ερυθρός Αστέρας σκέφτεται έντονα τον Τρέι Τόμπκινς
i

© EuroLeague Basketball

Ο Ερυθρός Αστέρας σκέφτεται έντονα τον Τρέι Τόμπκινς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:28 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 04.02.2024

Στο επίπεδο της EuroLeague θέλει να επανατοποθετήσει ο Ερυθρός Αστέρας τον Τρέι Τόμκινς. Ο 33χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, πρωταθλητής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το 2018 με την Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ελεύθερος και συζητά με την ομάδα του Βελιγραδίου.

Η αποκάλυψη ήρθε από σέρβικο μέσο, που ταυτόχρονα με την είδηση, υπενθύμισε σε όλους την... ύπαρξη του Τρέι Τόμπσον. H Mozzart Sports αναφέρει πως ο Ερυθρός Αστέρας, που βρίσκεται σε αναζήτηση παίκτη για να ενισχύσει την front line του, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον 33χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είναι ελεύθερος στην αγορά. 

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο εμφανίστηκε με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, ενώ στο βιογραφικό του έχει αξιοσημείωτες αναφορές. 

Κατ' αρχάς, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία (το 2011) από το ΝΒΑ και τους Λος Άντζελες Κλίπερς, με τους οποίους έπαιξε για δύο σεζόν, ενώ στην Ευρώπη τα καλύτερά του χρόνια (2015-2022) τα πέρασε παρέα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Με την ομάδα μάλιστα, το 2018 κατέκτησε την EuroLeague

Τώρα, ο προπονητής της ομάδας του Βελιγραδίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει το σύνολό του, που στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεκίνησε (τότε που ήταν κόουτς ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς) με πολλές φιλοδοξίες, αλλά στο δρόμο εμφανίστηκαν δυσκολίες και περισσότερες ήττες απ' ότι αρχικά και θεωρητικά υπολόγιζαν.  

O Κίναν Έβανς «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας και βραβεύθηκε ως ο ΜVP της αγωνιστικής (vid)
EUROLEAGUE

14:27 - 03.02.2024

O Κίναν Έβανς «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας και βραβεύθηκε ως ο ΜVP της αγωνιστικής (vid)

Η Ζαλγκίρις νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας και αυτό συνέβη κυρίως λόγω των επιδόσεων του Κίναν Έβανς. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε 23 πόντους με άψογα ποσοστά έκανε 5 κλεψίματα, άλλες τόσες ασίστ και αναδείχθηκε τελικά πολυτιμότερος παίκτης της 25ης αγωνιστικής.

Προς το παρόν με ρεκόρ 10-15 έπειτα από 25 αγωνιστικές στην EuroLeague βρίσκονται στην 12η θέση της κατάταξης και έχουν τρεις περισσότερες ήττες από την Βαλένθια, την Μπασκόνια και την Μακάμπι Τελ Αβίβ που συμπληρώνουν την δεκάδα.