«Μπλόκο» και στο Βελιγράδι για τη Βίρτους

«Μπλόκο» και στο Βελιγράδι για τη Βίρτους

Νίκος Καλαμπάκας 22:04 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 22.03.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Βίρτους με στο Βελιγράδι με σκορ 94-79 και έριξε τους Ιταλούς στο 17-14 της κατάταξης.

Σκληρή μάχη έδωσαν στο βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας και η Βίρτους Μπολόνια. Οι Σέρβοι έχουν χάσει το τρένο των play ins ωστόσο κόντρα στην ομάδα της Ιταλίας οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπενθύμισαν ότι η φετινή τους κακή πορεία ήταν αποτέλεσμα ατυχιών και τραυματισμών, αφού επικράτησαν με 94-79.

Η πρώτη περίοδος έγειρε προς την πλευρά των φιλοξενούμενων που παίζοντας με μυαλό στην επίθεση ξεπέρασαν γρήγορα την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Αστέρα και έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Στο 10ο λεπτό το σκορ ήταν 21-23, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ο τρόπος που μονομαχούσαν οι δύο αντίπαλοι μας προϊδέαζε για ένα... θρίλερ στο Βελιγράδι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στη 2η περίοδο, περιόρισαν τη Βίρτους και στο τέλος του δεκαλέπτου πήραν προβάδισμα 6 πόντων χάρη σε ένα φοβερό buzzer beater του Τεόντοσιτς. Το 48-42 είχε δώσει προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, όχι όμως και διαφορά ασφαλείας.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στην 3η περίοδο. Έχοντας ψυχολογία πίεσαν πολύ τη Βίρτους και τελικά κατάφεραν να αυξήσουν κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς, αφού στο 30' προηγούνταν με 9 πόντους (74-65).

Όσο κι αν προσπαθούσαν οι Ιταλοί να επιστρέψουν στον αγώνα, η ομάδα της Σερβίας δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας παρέμεινε αφεντικό, βρήκε τις λύσεις απέναντι στη Βίρτους που τον τελευταίο καιρό δεν είναι η ομάδα του πρώτου γύρου και κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με σκορ 94-79.

MVP

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης. Σημείωσε 25 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε επιθετικά τους Σέρβους!

Το κλειδί του αγώνα

Η Βίρτους ήταν πολύ άστοχη από μέση απόσταση αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17/45 δίποντα. Αυτό της στοίχισε τη νίκη, αφού δεν έβρισκε εύκολα καλάθια και δεν πλησίαζε εύκολα τους Σέρβους.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας, ενώ η Βίρτους υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Οι διαιτητές

Μόγκουλκοτς, Κόρτες και Ρέισις

Δεκάλεπτα: 21-23, 48-42, 74-65, 94-79

Δείτε εδώ το boxscore

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης