Στον ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν οι ΚΑΕ αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ για τη νέα χρονιά! – Ποιοι καταψήφισαν την πρόταση

ΕΣΑΚΕ

i

ΕΣΑΚΕ / © Intime

Στον ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν οι ΚΑΕ αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ για τη νέα χρονιά! – Ποιοι καταψήφισαν την πρόταση

Γιάννης Πάλλας 19:40 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 19.05.2024

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ οι ομάδες υπερψήφισαν την αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και για το σύνολο που αφορά τη νέα σεζόν

Σε σημαντική αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ προχώρησαν οι ΚΑΕ στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ επιδιώκοντας την περαιτέρω αναβάθμιση του προϊόντος, όμως, δεν έλειψαν και εκείνοι που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την ψήφο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας έγινε πρόταση για αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ των ομάδων από τα 400.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι φέτος στα 500.000 ευρώ όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα (παίκτες και τεχνικό επιτελείο) και από τα 800.000 ευρώ μίνιμουμ συνολικά στο 1 εκατομμύριο ευρώ τη νέα χρονιά.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος και των δυνατοτήτων των ομάδων.

Βέβαια, υπήρξαν και ΚΑΕ που δεν συμφώνησαν με αυτή την αύξηση στο μπάτζετ της νέας χρονιάς που υπέρψηφίστηκε και το καταψήφισαν.

Συγκεκριμένα, διαφώνησαν ανοικτά και το καταψήφισαν ο ΠΑΟΚ, το Μαρούσι και η Καρδίτσα. Ενώ, στις ομάδες που το υπερψήφισαν, αλλά δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο καθώς υποβιβάστηκαν είναι ο Απόλλωνας Πάτρας.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ βοηθάει στη θωράκιση του πρωταθλήματος και την βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, καθώς οι ομάδες θα επενδύσουν περαιτέρω στην ενίσχυση τους.

Όσο κι αν το ελληνικό πρωτάθλημα απέχει σε ότι αφορά τα μπάτζετ από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δείχνει μια διάθεση να τα προσεγγίσει αυξάνοντας το μίνιμουμ των προυπολογισμών για τη νέα χρονιά.