To Λαύριο θέλει να κρατήσει τον Θόρντον

Μάρκους Θόρντον

To Λαύριο θέλει να κρατήσει τον Θόρντον

Χρήστος Τσάλτας 14:05 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 19.05.2024

Το Λαύριο κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, με την ομάδα της Νότιας Αττικής να έχει θέσει σαν πρώτο στόχο την παραμονή του Μάρκους Θόρντον και τη νέα σεζόν.

Η πορεία του Λαυρίου την φετινή σεζόν ήταν εξαιρετική. Κόντρα στα προγνωστικά, που ανέφεραν πως θα ήταν ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, η ομάδα της Λαυρεωτικής απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ, είχε πολλές καλές στιγμές στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και σημείωσε μεγάλες νίκες.

Μάλιστα κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία πριν μπει ο τρίτος γύρος, γεγονός με μεγάλη σημασία για την ομάδα του Κώστα Μέξα. Η οποία έμεινε πιστή στη φιλοσοφία της, για ακόμα ένα καλοκαίρι, δίνοντας χώρο σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες να κάνουν τη διαφορά. Τα παραδείγματα των Ξαβιέ Καστανέδα και Κάλεντ Μουρ ήταν τα πλέον χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα όμως υπήρχε και ένας παίκτης με εμπειρία που έδινε το κάτι παραπάνω. Αυτός ήταν ο Μάρκους Θόρντον, που σε πολλές περιπτώσεις μέσα στη σεζόν έδειξε ηγετικά στοιχεία εντός και εκτός παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε να «κολλήσει» με το περιβάλλον της ομάδας, ενώ και το σύστημα του Μέξα ταίριαξε ώστε να βγάλει τον καλό αγωνιστικό εαυτό του.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, στο Λαύριο επιθυμούν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους και τη νέα σεζόν. Έχει το πακέτο του παίκτη που θέλουν να καθοδηγήσει τους νεαρούς συμπαίκτες του, ενώ και το γεγονός πως απολαμβάνει τη ζωή στη Νότια Αττική ανεβάζει τις πιθανότητες.

Παράλληλα με την υπόθεση του Θόρντον, στο Λαύριο επιθυμούν και την παραμονή του Βασίλη Μουράτου, το όνομα του οποίου βρίσκεται ήδη στη λίστα του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και του Κωστή Γόντικα, στον οποίο μάλιστα έχουν μεταφέρει την επιθυμία για παραμονή από τις πρώτες μέρες του τραυματισμού του.