Στην Εθνική ο Ουόκαπ, «κόβει» Ντόρσεϊ ο Ιτούδης

Τόμας Ουόκαπ, Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

© Intime

Στην Εθνική ο Ουόκαπ, «κόβει» Ντόρσεϊ ο Ιτούδης

Sportal newsroom 11:28 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 16.07.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποφάσισε... Ουόκαπ στο δίλημμα με τον Ντόρσεϊ και ο γκαρντ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να φορέσει για πρώτη φορά τα γαλανόλευκα.

Λίγες μέρες - ίσως και ώρες - πριν από την επίσημη ανακοίνωση της προεπιλογής από τον Δημήτρη Ιτούδη του ρόστερ της εθνικής ομάδας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά. Με μεγαλύτερο όλων, φυσικά, το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα καταφέρει να δώσει το «παρών», αλλά τις πιθανότητες όπως σας έχει αποκαλύψει πρώτο το Sportal να μην είναι με το μέρος του Έλληνα σούπερ σταρ.

Πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης και το δίλημμα που έχει μπροστά του ο ομοσπονδιακός προπονητής και έχει να κάνει με την επιλογή Ουόκαπ ή Ντόρσεϊ. Από τη στιγμή που ο γκαρντ του Ολυμπιακού πήρε το ελληνικό διαβατήριο και τέθηκε στη διάθεση της εθνικής ομάδας, όλοι περίμεναν την επιλογή που θα έκανε ο Ιτούδης. Μια απόφαση αν μη τι άλλο δύσκολη, ανάμεσα σε δύο παίκτες που είναι εξαιρετικοί αλλά έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση έχει παρθεί από πλευράς Ιτούδη. Και η επιλογή του είναι ο Τόμας Ουόκαπ. Μια απόφαση που ήρθε μετά την ανακοίνωση του Κώστα Σλούκα να μη συνεχίσει με το εθνόσημο στο στήθος.

Τόμας Ουόκαπ © Intime

Ο Ιτούδης... ξέμεινε από ποιοτικούς πλέι μέικερ και η επιλογή του Ουόκαπ μοιάζει με μονόδρομο για εκείνον, στερώντας πάντως από την εθνική ομάδα ένα επιθετικό «όπλο» όπως είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Είναι φανερό πια πως θα πάμε σε μια επιλογή ομάδας που θα στηρίζεται κατά πολύ στην άμυνά της και στη δύναμη. Και μένει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τη στιγμή που δε θα έχει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Επιπλέον, θα περιμένουμε να δούμε αν οι εξελίξεις στην εθνική ομάδα επηρεάσουν και γενικότερα τη σχέση του Ιτούδη με τον Ντόρσεϊ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινή τους παρουσία στη Φενέρμπαχτσε. Υπενθυμίζουμε πως ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ ασκεί πίεση στη Φενέρ προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο έχοντας δεδομένη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντόρσεϊ, έχοντας πληροφορηθεί ότι δε θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω Ουόκαπ, δεν σκοπεύει να πάει ούτε στην προεπιλογή και επιθυμεί να δουλέψει μόνος του ενόψει της νέας σεζόν. Θεωρώντας και ο ίδιος κάπως... αμήχανο το να βρεθεί σε μια ομάδα που θα ξέρει εκ των προτέρων ότι δε θα συνεχίσει την παρουσία του όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και δε θα ταξιδέψει μαζί της στις Φιλιππίνες