Έλεγχος ντόπινγκ σε έξι παίκτες της Εθνικής, στις ΗΠΑ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Εθνική

Έλεγχος ντόπινγκ σε έξι παίκτες της Εθνικής, στις ΗΠΑ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Sportal newsroom 15:18 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με κλιμάκιο του ΕΟΚΑΝ να μεταβαίνει στο ΟΑΚΑ, την στιγμή που από το πρόγραμμα της Πέμπτης απουσίαζε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η καθιερωμένη διαδικασία δειγματοληπτικών ελέγχων από το Ε.Ο.ΚΑ.Ν, που γίνεται πάντα απροειδοποίητα στις πρώτες ημέρες προετοιμασίας Εθνικών ομάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ για την Εθνική Ανδρών.

Οι παίκτες που έδωσαν δείγμα ήταν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης, Λευτέρης Μαντζούκας και Δημήτρης Φλιώνης. Οι έξι παίκτες πέρασαν από τον έλεγχο, ο οποίος ήταν τυπικός και στο πλαίσιο της προετοιμασίας, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας.

Από τη σημερινή (27/7) προπόνηση απουσίασε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πήρε άδεια για να μεταβεί στις ΗΠΑ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις εν όψει υπογραφής συμβολαίου. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει μπει σε ρυθμό προπονήσεων με την «γαλανόλευκη», ωστόσο τις επόμενες μέρες θα απουσιάσει, λόγω του ταξιδιού του στις ΗΠΑ για την διευθέτηση του συμβολαίου του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η Εθνική ανεβάζει στροφές σταδιακά, την ώρα που το μεγάλο φιλικό με την Σλοβενία πλησιάζει. Οι διεθνείς θέλουν να παρουσιαστούν έτοιμοι για τα δύο παιχνίδια σε Λιουμπλιάνα και ΟΑΚΑ, με την δεύτερη αναμέτρηση να έχει και ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, η φανέλα του οποίου θα κοσμεί την οροφή του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάεων.

Tags: