Τα γκρουπ δυναμικότητας των προολυμπιακών τουρνουά και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας
i

©InTime

Τα γκρουπ δυναμικότητας των προολυμπιακών τουρνουά και οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας

Γιάννης Πάλλας 22:02 - 23.11.2023

Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας των προολυμπιακών τουρνουά και η Εθνική ομάδα θα συναντήσει τη Λιθουανία ή την Σλοβενία

Πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης (27/11) των προολυμπιακών τουρνουά και η FIBA ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (23/11) τα έξι γκρουπ δυναμικότητας στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Εθνική ομάδα.

Τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στην Ελλάδα (η FIBA έχει ανάψει το πράσινο φως για το ΣΕΦ), στην Ισπανία, στο Πουέρτο Ρίκο και στη Λετονία, όπως έχει διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα και ανέφερε και με εκτενές ρεπορτάζ το Basketnews.

Τα γκρουπ δυναμικότητας των 24 ομάδων είναι τα εξής:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία

2ο γκρουπ: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία

3ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία

4ο γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος

5ο γκρουπ: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες

6ο γκρουπ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και Ισπανία, Λετονία και Ελλάδα διοργανώσουν τα τρία (από τα τέσσερα) προολυμπιακά τουρνουά, τότε δεν θα συναντήσουν η μια ομάδα την άλλη. Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική θα παίξει είτε με τη Λιθουανία, είτε με τη Σλοβενία.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει η FIBA, δεν θα υπάρξουν περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε γκρουπ και περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε τουρνουά.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }