Ο Νικολαΐδης διαδέχθηκε τον Ζιάγκο στην Εθνική Εφήβων!

Ο Νικολαΐδης διαδέχθηκε τον Ζιάγκο στην Εθνική Εφήβων!

Γιάννης Πάλλας 19:14 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 04.03.2024

Ο Ιωσήφ Νικολαΐδης ανέλαβε την Εθνική Εφήβων στη θέση του Βαγγέλη Ζιάγκου

Σε αναβάθμιση του Ιωσήφ Νικολαΐδη προχώρησε η ΕΟΚ, καθώς ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Εφήβων, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Ο Νικολαΐδης μαζί με τον Δημήτρη Βαρβούνη αποτελούσαν τους συνεργάτες του έμπειρου τεχνικού στην ομάδα των Εφήβων.

Πλέον, αναβαθμίστηκε και θα ηγείται της Εθνικής για την επόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Εφήβων. Ο Νικολαϊδης ήταν και πέρυσι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, αποκομίζοντας και την πολύτιμη εμπειρία της παρουσίας σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Εθνική Εφήβων το καλοκαίρι θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, το οποίο θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου ως 4 Αυγούστου στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Νωρίτερα στο καλεντάρι της ομάδας υπάρχει το διεθνές τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτζερ» που φιλοξενείται στο Μανχάιμ (30/3-6/4).

Πρόκειται για ένα δυνατό το οποίο αποκαλείται και «μικρό παγκόσμιο», καθώς παίρνουν μέρος ομάδες και εκτός Ευρώπης. Φέτος θα αγωνιστούν οι Ελλάδα, Αργεντινή, Τουρκία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστραλία, Γερμανία U18, Γερμανία U17, Αίγυπτος, Κίνα και Σερβία.

Ποιός είναι…

Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης (13/3/1977) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στον Άρη, τον Ερμή Λαγκαδά, τον ΓΣ Λαυρίου, το Ασβεστοχώρι και τον Πανεδεσσαϊκό. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν (Mountain Senario College) φυσική αγωγή και ψυχολογία με υποτροφία.

Η Ζαλγκίρις τιμάει την ιστορία της: Παρουσίασε την επετειακή φανέλα για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κατάκτηση της Euroleague
EUROLEAGUE

17:40 - 04.03.2024

Η Ζαλγκίρις τιμάει την ιστορία της: Παρουσίασε την επετειακή φανέλα για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κατάκτηση της Euroleague

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που η Ζαλγκίρις κατέκτησε την Euroleague και η ομάδα παρουσίασε την επετειακή φανέλα που θα φορέσει προς τιμήν της ομάδας του 1999.

Η προπονητική του καριέρα άρχισε από την Ακαδημία Αστέρια και συνεχίστηκε στην GBA, τον Ολυμπιακό, τον Μαντουλίδη, την ΧΑΝΘ και την ΔΕΚΑ».