Η δικαίωση Μπαρτζώκα με τον Oυίλιαμς-Γκος! (vid)
i

©InTime

Η δικαίωση Μπαρτζώκα με τον Oυίλιαμς-Γκος! (vid)

Γιάννης Πάλλας 14:22 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 27.10.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμεινε πολύ στην απόκτηση του Νάιτζελ Oυίλιαμς-Γκος και η εξήγηση δίνεται στο παρκέ

Μια φράση που χρησιμοποιούσε αρκετές φορές για τους παίκτες του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν «το παρκέ θα δώσει τις απαντήσεις»! 

Μετά και την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές για την 5η αγωνιστική της Euroleague, το παρκέ έδωσε την απάντηση στην απορία του καλοκαιριού: Γιατί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έσπευσε να αποκτήσει τον Νάιτζελ Oυίλιαμς-Γκος, πριν καθίσει στο τραπέζι για να συζητήσει με τον Κώστα Σλούκα; Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που είδαν όλοι στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση με την Τουρκική ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο κυρίαρχος του παρκέ σε άμυνα και επίθεση για τον Ολυμπιακό και εκείνος που έκανε τη διαφορά οδηγώντας την ομάδα του σε μια επιβλητική νίκη, λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας (30/10) με τον Παναθηναϊκό στο Ν. Φάληρο.

Ο Νάιτζελ Oυίλιαμς-Γκος που τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 23.51 λεπτά συμμετοχής επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο γιατί ήταν ο παίκτης που ήθελε από την πρώτη στιγμή ο Μπαρτζώκας. 

Στο μυαλό του κορυφαίου Έλληνα τεχνικού ήταν ο παίκτης που χρειάζονταν η ομάδα του για να γίνει πολύ δυνατή στην περιφέρεια. Κι αν η ποιότητα του στην επίθεση δεν αμφισβητείται, αποδεικνύει κάθε αγωνιστική που εξελίσσεται πως κάνει καλύτερη την ομάδα και τους συμπαίκτες του όταν είναι στο παρκέ!

Κι αν η επίδραση του Oυίλιαμς-Γκος γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, εκείνο που φαίνεται πλέον με «γυμνό μάτι» είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» και φέτος θα αποτελέσουν έναν από τους σημαντικούς «παίκτες» της διοργάνωσης. 

Μπορεί να αποχώρησαν παίκτες με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας, όπως ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Σλούκας αλλά η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα και ο τρόπος παιχνιδιού του έχει περάσει στο DNA των παικτών του. Αυτό βοηθάει στην προσαρμογή των καινούργιων προσώπων που μπήκαν στην ομάδα, με την καθοδήγηση των «παλιών» και μοιάζει με ομάδα που από τις πρώτες αγωνιστικές ξέρει τι θέλει και το κυριότερο πως να το κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Κάτι που πιστώνεται πρώτα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος βάζει την ομάδα πάνω απ’ όλους και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ασφαλώς και είναι νωρίς για να γίνει κουβέντα για τον τελικό στόχο στην Euroleague, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει από τις πρώτες πέντε κιόλας αγωνιστικές πως έχει τον τρόπο για να πάει όσο πιο μακριά γίνεται...