Eurobasket Γυναικών: Δεύτερη δοκιμασία για την Εθνική μας, κόντρα στη Λετονία

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου

i

© Fiba

Eurobasket Γυναικών: Δεύτερη δοκιμασία για την Εθνική μας, κόντρα στη Λετονία

Γιώργος Γαβριλάκης 08:48 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 16.06.2023

Μετά την... οριακή ήττα στην πρεμιέρα απέναντι στο Μαυροβούνιο, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο (16/6, 18:15) την Λετονία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Eurobasket Γυναικών

Η δράση του Eurobasket Γυναικών, που διεξάγεται στα γήπεδα της Σλοβενίας και του Ισραήλ ξεκίνησε την Παρασκευή (15/5) με την Εθνική μας ομάδα να κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στο Μαυροβούνιο, αλλά τελικά να χάνει το ματς με 74-69. Η διαδρομή στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου διεξάγεται ο Α' όμιλος στον οποίο συμμετέχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο (16/6, 18:15, ΕΡΤ 2, Νοvasport Prime & youtube) οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα συναντούν την Λετονία

Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα, που στην πρεμιέρα νίκησε την Ισπανία (67-63) και ουσιαστικά διεκδικεί την πρώτη θέση του ομίλου. Η Ελλάδα πάντως, έδειξε από την πρώτη μέρα ότι είναι ανταγωνιστική και ότι «δεν έχουμε πάει στο Ισραήλ για διακοπές», όπως είχε πει πριν από την έναρξη της διοργάνωσης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά και η αρχηγός της ομάδας, Κατερίνα Σωτηρίου.  

Στο πρώτο ματς η Άρτεμις Σπανού της πολωνικής Άρκα Γκντίνια και η Μαριέλα Φασούλα, κόρη του θρυλικού Παναγιώτη Φασούλα και σέντερ της ισπανικής Αβενίδα, μαζί με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου έδειξαν πως μπορούν να δημιουργήσουν μία παραγωγική τριάδα που θα προβληματίσει τις αντίπαλες ομάδες και αυτό σκοπεύουν να κάνουν κόντρα στο ταλαντούχο σύνολο από τη Βαλτική. 

Έστειλε μήνυμα ανασύνταξης στην Εθνική Γυναικών η Σταμάτη: «Δεν τα παρατάμε»
EUROBASKET

17:50 - 15.06.2023

Έστειλε μήνυμα ανασύνταξης στην Εθνική Γυναικών η Σταμάτη: «Δεν τα παρατάμε»

Μήνυμα αντίδρασης και ανασύναταξης από την Εβίνα Σταμάτη, ενόψει του αγώνα της Εθνικής Γυναικών κόντρα στη Λετονία, με την έμπειρη γκαρντ να εστιάζει στην άμυνα που πρέπει να παίξουν αυτή και οι συμπαίκτριές της.

To τζάμπολ της δεύτερης αναμέτρησης για τη Εθνική μας είναι προγραμματισμένο για τις 18:15 και τηλεοπτικά καλύπτεται από την ΕΡΤ 2 και τη Novasports (Prime). Μάλιστα η συνδρομητική τηλεόραση δίνει τη δυνατότητα ακόμα και στους μη συνδρομητές να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, καθώς το μεταδίδει ταυτόχρονα σε livestreaming και μέσω του επίσημου καναλιού της στο youtube. 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ Α' ΟΜΙΛΟΥ

Θέση

Ομάδα

Νίκες-Ήττες

Επίθεση-Άμυνα

1.

Μοντενέγκρο

1-0

74-69

2. 

Λετονία

1-0

67-63

3.

Ισπανία

0-1

63-67

4. 

Ελλάδα

0-1

69-74

Τα highlights από την πρεμιέρα