Στη Λιθουανία ο Άρης αντιμετωπίζει τη Λιετκαμπέλις - Πότε και που θα δείτε το παιχνιδι

Λευτέρης Μποχωρίδης

i

© Intime

Στη Λιθουανία ο Άρης αντιμετωπίζει τη Λιετκαμπέλις - Πότε και που θα δείτε το παιχνιδι

Sportal newsroom 09:04 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 10.10.2023

Ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λιετκαμπέλις (Τρίτη 10/10, 19:00, Novasports Prime) για τη δεύτερη αγωνιστική του EuroCup και ψάχνει την πρώτη φετινή του νίκη. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (από την Γκραν Κανάρια) και τον Ολυμπιακό στη Basket League η επόμενη στάση είναι στη Λιθουανία.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας στη Θεσσαλονίκη από την Γκραν Κανάρια, ο Άρης βρίσκεται στη Λιθουανία για να αντιμετωπίσει σήμερα Τρίτη (10/10, 19:00, Novasports Prime) την Λιετκαμπέλις στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του EuroCup. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκινήσει με 0/2 τις επίσημες υποχρεώσεις τους, καθώς στο πρωτάθλημα ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό, αλλά το πλάνο δεν αλλάζει και ο προπονητής Γιάννης Καστρίτης αναγνωρίζει από το ξεκίνημα πως θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί ο Άρης στο επιθυμητό επίπεδο ως σύνολο. 

Η αποστολή της ομάδας έφθασε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/10) στη χώρα της Βαλτικής και η μοναδική απουσία έχει να κάνει με τον Νίκο Περσίδη, ο οποίος έμεινε στη βάση του για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του στον τραυματισμένο αστράγαλο. Ο κόουτς Καστρίτης σε δηλώσεις του κατά την άφιξη της ομάδας για τη Λιθουανία εστίασε σε δύο τομείς που πρέπει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι «και σωματικά και πνευματικά»

Από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό εξήχθησαν άλλωστε και χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα, διότι η ήττα με 12 πόντους διαφορά και η πολύ καλή αντίδραση ειδικά στην τέταρτη περίοδο, δείχνει αν μη τι άλλο το ταλέντο, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος έκανε σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους» (16 πόντοι με 5/7 δίποντα και 2/4 τρίποντα) εξήγησε πως «και το παιχνίδι με τη Λιετκαμπέλις είναι υψηλών απαιτήσεων και θα πρέπει να συνηθίσουμε φέτος να παίζουμε διαδοχικά παιχνίδι με πολύ καλές ομάδες». 

To πρόγραμμα του EuroCup

Τρίτη 10 Οκτωβρίου
19:00 / Λιετκαμπέλις - Άρης (Novasports Prime)
20:00 / Μπεσίκτας - Προμιτέι (Novasports Start)
20:30 / Αμβούργο - Λόντον Λάιονς (Novasports 4HD)
21:00 / Τρεντό - Μπουρζ (Novasports 5HD)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου
19:30 / Τσεντεβίτα - Μπανταλόνα
20:00 / Χάποελ Τελ Αβίβ - Γουλβς Βίλνιους (ΑΝΑΒΟΛΗ)
20:00 / Τουρκ Τέλεκομ - Μπουντούτσνοστ
21:00 / Βενέτσια - Παρί
21:00 / Σλασκ Βρότσλαβ - Κλουζ
22:00 / Γκραν Κανάρια - Ουλμ

Εγκλωβισμένοι αθλητές, διοργανώσεις έτοιμες για διακοπή: Η νέα μορφή του αθλητισμού με τον πόλεμο στο Ισραήλ να μαίνεται
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:39 - 10.10.2023

Εγκλωβισμένοι αθλητές, διοργανώσεις έτοιμες για διακοπή: Η νέα μορφή του αθλητισμού με τον πόλεμο στο Ισραήλ να μαίνεται

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό, με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, να «ζούνε» τα τραγικά αποτελέσματα της εμπόλεμης κατάστασης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α' όμιλος

Β' όμιλος